Van den Ham en De Nooijer nieuw duo

Harry van den Ham wordt volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van FC Dordrecht. De voormalige topscorer aan de Krommedijk maakt daarmee zijn vierde entree in het stadion waar zijn mooiste voetbalherinneringen liggen. Van den Ham en Dordt horen bij elkaar.

Van den Ham zal geassisteerd gaan worden door Gérard de Nooijer die daarmee ook zijn rentree in Dordrecht zal maken. Met beide trainer kwam FC Dordrecht een eenjarige verbintenis overeen.

Afgelopen zomer toonde Harry van den Ham zijn betrokkenheid door de zieke Theo Bos te vervangen. Vanwege de drukke werkzaamheden met zijn eigen bedrijf was hij echter genoodzaakt die samenwerking in december te moeten beëindigen. Vanaf komende juli zullen die verhoudingen anders ingevuld zijn.

In 1979 behoorde Harry van den Ham tot het rebellenensemble van Nico de Vries dat met een no-nonsense voetbal in een paar maanden de harten van heel Dordrecht en verre omstreken veroverde. Drie seizoenen, de hoogtijdagen van de club, speelde Van den Ham in de aanval en liet het (toen) geel-blauwe legioen talloze malen in euforie van de banken springen.

Amper twee decennia later, in 2000, keer hij als trainer terug op de Krommedijk. Het was niet de makkelijkste tijd uit de clubgeschiedenis. “Maar de herinnering zullen altijd bijzonder blijven. We hadden dan ook een fantastische groep met jongens als Mark de Vries, Van Aerde, Ponk, de jonge Molhoek en dat trio Nico Jalink, Marcel van der Net en natuurlijk Marco Boogers. Het was een geweldige tijd met die gasten, ook al eindigden we twee keer in de middenmoot”.

Met het aantrekken van Gérard de Nooijer keert nog een voormalig coryfee terug in het Dordtse. Tussen 2004 en 2006 droeg De Nooijer het groene thuisshirt waarin hij ook zijn imposante profloopbaan afsloot. Afgelopen seizoen was Gérard de Nooijer in de luwte van de jeugdopleiding al actief op de Krommedijk, de 44-jarige Zeeuw liep bij de A1 stage voor zijn trainersopleiding.

Maandagmiddag was het weer een thuiskomst voor Van den Ham. “Ik ben blij, Dordrecht is in al die jaren toch mijn cluppie geworden. Ik heb hier altijd een speciaal gevoel gehad. Het afgelopen seizoen was tweeslachtig door de omstandigheden, maar op voetbalgebied is het tot de winterstop wel geweldig gelopen. In juli willen we die draad weer oppakken”.

Beide trainers zien de samenwerking met elkaar zitten en verheugen zich nu al op het nieuwe. Van den Ham: “Ik ben aanvaller geweest en Gérard verdediger, wij zullen elkaar goed aan kunnen vullen. En met zijn staat van dienst kent hij het klappen van de zweep in de voetballerij. Ik heb er echt zin in”.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.