Van De Kuip naar de Krommedijk

Huurling Jordy van Deelen wil bij FC Dordrecht minuten maken

In amper een paar uur tijd was zijn tijdelijke overgang voor de rest van het seizoen van Feyenoord naar FC Dordrecht beklonken en gisteren trainde hij al mee met zijn nieuwe ploeggenoten aan de Krommedijk. Zwijndrechter Jordy van Deelen heeft De Kuip voor een half jaar ingewisseld voor het GN Bouw Stadion, waar hij een steentje wil bijdragen aan het verwezenlijken van de Dordtse kampioenswens.

Na Youri Leon, Robin Gosens en Sem de Wit is Jordy van Deelen het vierde nieuwe gezicht dat in korte tijd aan de selectie van de trotse lijstaanvoerder van de Jupiler League is toegevoegd. Tot grote vreugde van Van Deelen zelf, die de kans met beide handen aangreep om verhuurd te worden. ,,Voor de start van de competitie was er ook sprake van dat ik verhuurd zou worden door Feyenoord, maar dat is uiteindelijk niet doorgegaan. Ik ben blij dat ik de kans krijg om hier speelminuten te maken. Die mogelijkheid was bij Feyenoord, met Daryl Janmaat voor me op de rechtsbackpositie, heel klein. Het is voor mij ook de mogelijkheid om me in de kijker te spelen. Mijn huidige contract bij Feyenoord loopt aan het einde van dit seizoen af, waar bij de club een optie heeft om de verbintenis met één seizoen te verlengen.”

Jordy van Deelen, wiens broer Yorik is neergestreken bij NAC Breda, weet wat het is om de status van huurling te dragen. De voorbije twee seizoenen kwam hij op huurbasis uit voor Excelsior. Uitgerekend die club is vanavond de eerste tegenstander van FC Dordrecht na de korte winterstop. ,,Vorig seizoen was het op sportief vlak een lastige periode bij Excelsior, omdat de resultaten teleurstellend waren. Met verschillende spelers heb ik nog goed contact. Toen donderdagmorgen bekend werd dat ik aan FC Dordrecht verhuurd zou worden, kreeg ik heel wat berichtjes binnen van ex-ploeggenoten. Het zou wel heel frappant zijn als ik in die wedstrijd voor FC Dordrecht zou debuteren,” lacht de inwoner van Zwijndrecht, die bij FC Dordrecht herenigd wordt met een andere Feyenoord-huurling.  ,,Matthew Steenvoorden ken ik inderdaad heel goed. Hij werd voor het verstrijken van de transferwindow in augustus wel verhuurd, voor mij bleek die mogelijkheid er uiteindelijk niet waardoor ik nog een eredivisiewedstrijd met Feyenoord heb kunnen spelen (tegen FC Twente, red.).”

De eerste kennismaking met zijn nieuwe trainer Harry van den Ham, diens staf en de selectie van FC Dordrecht verliep uitermate prettig voor Jordy van Deelen. ,,Het is natuurlijk al prachtig dat ik bij de koploper de kans krijg om minuten te gaan maken. FC Dordrecht heeft een vooral jonge groep, met veel talentvolle spelers die allemaal voor ogen hebben om dit seizoen kampioen te worden. Daar hoop ik een steentje aan bij te kunnen dragen. Garanties over speeltijd heb ik niet gekregen. Ik weet dat er ook bij FC Dordrecht op de rechtsbackpositie veel concurrentie is, dus zal ik me waar moeten maken.  Ik kende FC Dordrecht al, omdat ik in de voorbereiding met Feyenoord als invaller twintig minuten heb meegedaan in de oefenwedstrijd. Toen maakte FC Dordrecht al een goede indruk en die heeft de ploeg vervolgens aardig waargemaakt.”

Tekst: Arco Bomgaars voor AD/De Dordtenaar

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.