Van Beers hoopt in Dordrecht speelminuten te kunnen maken

Met een driejarig contract bij zijn grote voetballiefde Willem II op zak heeft Casper van Beers (voorlopig) zekerheid over zijn voetbaltoekomst.

Een garantie voor speelminuten vormt de vorig seizoen getekende overeenkomst echter niet. ,,Dit seizoen was de kans klein dat ik in het eerste veel zou gaan spelen onder de nieuwe trainer Jurgen Streppel. Daarvoor was de concurrentie binnen de spelersgroep, met veel spelers met ervaring in de Jupiler League, te groot. Dus was ik blij dat FC Dordrecht zich meldde om mij voor de rest van het seizoen te huren. Toen mijn zaakwaarnemer meldde dat er interesse voor mij was, heb ik snel toegehapt,” blikte Casper van Beers voorbije zaterdag na het duel tegen Dilettant terug op de plotselinge wending in zijn voetballoopbaan.

Voorbije dinsdag werd de huurperiode voor één seizoen beklonken, ‘s avonds zat de Brabander op de tribune bij het oefenduel tussen FC Dordrecht en Feyenoord en maakte hij – op afstand – kennis met zijn toekomstige ploeggenoten voor de rest van het seizoen.

Enkele dagen later heeft Van Beers inmiddels zijn draai gevonden binnen de selectie van trainer Theo Bos en ‘scoorde’ hij bij Dilettant zijn eerste wedstrijdminuten. ,,Het is nog moeilijk voor mij om te oordelen over de kracht van deze selectie, maar ik heb het wel enorm naar mijn zin. Het is een leuke spelersgroep met veel goede voetballers. Ik denk dat FC Dordrecht zeker kans maakt op een periodetitel. Ik ben goed opgevangen en het is voor mij ook goed aan te reizen. Per auto gaat het heel snel.”

Reeds elf jaar is Casper van Beers verbonden aan Willem II. Vorig seizoen maakte hij de teloorgang van de voormalig deelnemer aan de Champions League in alle hevigheid en van dichtbij mee. ,,Dat Willem II uiteindelijk zou degraderen, was onafwendbaar maar het gekke was dat heel veel mensen hun ogen daarvoor hebben gesloten en dachten dat het toch niet zo ver zou kunnen komen,” stipt hij aan. ,,Het was echt een heel frustrerend jaar vol sportieve ellende. In de tweede seizoens- helft kwam er nog wel een opleving, maar toen was de degradatie al onvermijdelijk. Het was echt een heel frustrerend seizoen, louter kommer en kwel,” aldus Van Beers, die ook te maken had met Jasper van Muynck die in het kader van de cursus Coach Betaald Voetbal stage liep bij Willem II.

Casper van Beers is van nature een linksback. Tegen Dilettant mocht hij ook op die positie, die in de voorbereiding van FC Dordrecht werd ingevuld door Nick Coster en Kevin Patijn, 25 minuten meespelen. ,,Van een echte test was natuurlijk geen sprake, maar het was lekker dat ik weer wat ritme in de benen heb. Wat ik me van dit jaar voorstel? Ik wil vooral aan spelen toekomen en ben van plan om me volledig op het voetbal te gaan richten. Ik heb mijn vwo afgerond en wil wel verder gaan studeren, waarschijnlijk rechten. Maar ik denk dat het lastig wordt om dat te combineren, dus ik ben er nog niet helemaal uit.”

Op 19 augustus staat de wedstrijd tussen FC Dordrecht en Willem II reeds op de kalender. ,,Die datum heb ik al omcirkeld in mijn agenda, net als de return die in maart in Tilburg op het programma staat. Ik hoop dat ik dan ook mijn minuten kan maken. Natuurlijk ben ik nog erg jong, maar voor een speler van mijn leeftijd is het gewoon belangrijk om aan speeltijd toe te komen. Bij FC Dordrecht denk ik daar kans op te maken, zodat ik sterker kan terugkeren naar Willem II na dit seizoen.”

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.