Tweede periode, tweede in Europa

FC Dordrecht heeft ook de tweede periode gewonnen! In de tweede serie van 9 wedstrijden bleken ‘wij’ weer de beste. FC Dordrecht is dus bezig met een uniek seizoen, de koers naar het bekende linkerrijtje is gewijzigd. Met de geboekte resultaten gaat de ploeg van Harry van den Ham en Gérard de Nooijer de route van het kampioenschap volgen.

De overwinning op Fortuna Sittard leverde Dordt het hoogste puntenaantal, maar niet de feitelijk bijbehorende periodetitel. Deze unieke prestatie wordt op basis van de reglementen niet bezegeld. Volgens het KNVB-protocol is het niet mogelijk om meerdere periodetitels te winnen. Zodoende werd Jong PSV (de nummer 2) de winnaar van de Bronzen Stier. Beloftenteams zijn echter uitgesloten van deelname aan de play-offs en dus wordt Jong PSV in de nacompetitie vervangen door Sparta Rotterdam dat als derde in de periode eindigde.

De tweede van Europa
Met 41 punten uit achttien duels is FC Dordrecht momenteel de trotse koploper van de Nederlandse Jupiler League. ‘De Schapenkoppen’ trokken de afgelopen speelronde hun zesde opeenvolgende driepunter over de streep door met 0-1 te winnen op bezoek bij Fortuna Sittard. Europees gezien heeft alleen Olympiakos een langer lopende winstreeks.

De 40-voudig kampioen van de Griekse Super League won tot op heden liefst elf van hun twaalf competitieduels, waarvan de laatste zeven allemaal winnend werden afgesloten. Ook zij bezetten de eerste plaats op het hoogste voetbalniveau van Griekenland en hebben een voorsprong van zes punten het PAOK Saloniki van de Nederlandse trainer Huub Stevens.

FC Dordrecht moet plek twee delen met de Franse Ligue 2-club FC Metz. Eind september was RC Lens voor het laatst te sterk (3-2) voor de huidige koploper van het op één na hoogste niveau in Frankrijk.

Met dank aan Leendert Kamsteeg voor de statistieken.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.