Twee ploegen in vorm

De laatste training voor de wedstrijd tegen Zwolle verliep ontspannen. Onder een sluimerend zonnetje vierde trainer Brandts zijn 59e verjaardag op de plek waar hij zich thuis voelt, het voetbalveld.

De jarige job blikte vooruit op het duel van woensdag:
“De kracht van Zwolle is dat ze goed op elkaar zijn ingespeeld, een geoliede machine met veel snelheid voorin, het is aan ons om dat te elimineren. Het is een ploeg in vorm, ze staan niet voor niets vierde op de ranglijst en hebben de laatste elf wedstrijden niet verloren. Maar wij zijn ook in vorm dus wij gaan voor de drie punten.”

Over de opstelling liet de trainer weinig los behalve dat Robbert te Loeke het Dordtse doel zal gaan verdedigen. Filip Kurto, die tijdens de wedstrijd tegen Heerenveen een spierblessure opliep ondervindt nog teveel hinder van zijn kwetsuur. Brandts heeft veel vertrouwen in Te Loeke: “Hij heeft afgelopen vrijdag en tijdens de training bewezen dat hij een goede stand-in is voor Kurto.”

Ook Giovanni Korte is nog niet hersteld van zijn kuitbeenblessure. Bij tegenstander PEC Zwolle doen Mustafa Saymak en Jodi Lukoki niet mee. De onlangs gehuurde spits Thomas Necid, is nog niet wedstrijdfit.

Doelman Warner Hahn zal voor het eerst tegen zijn oude club spelen. In augustus, toen de ploeg van Ron Jans in blessuretijd met 2-1 van FC Dordrecht won, speelde Hahn nog niet bij Feyenoord.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.