Trots op nieuwe trainer

Theo Bos tekent voor één jaar bij FC Dordrecht

Met Theo Bos presenteerde FC Dordrecht gisteravond een verrassende naam als nieuwe trainer voor het volgend seizoen. Verrassend, omdat Bos bij zijn vorige clubs (Vitesse en Polonia Warschau) op het hoogste niveau werkte.

Met gepaste trots introduceerde preses Ad Heijsman de opvolger van Henny Lee voorafgaande aan de wedstrijd tussen FC Dordrecht en FC Emmen. ,,FC Dordrecht prijst zich gelukkig dat het Theo Bos voor één seizoen heeft kunnen vastleggen vanwege de passie die hij voor het voetbal heeft en zijn leidinggevende kwaliteiten.”

Bos hoorde die woorden, voordat hij zijn signatuur onder de verbintenis zette, met een grijns op het gelaat aan. ,,Eindelijk een aimabele voorzitter, dat was wel een voorwaarde na mijn twee laatste klussen,” gaf de 45-jarige, in Nijmegen geboren oefenmeester, met een verwijzing naar zijn vorige twee werkgevers aan.

,,Bij Vitesse was het duidelijk na de machtsovername (door de Georgische investeerder Merab Jordania, red.) dat ik een kansloze strijd streed. Inmiddels is wel duidelijk dat het allemaal niet beter is gegaan, hoewel er tien miljoen in spelers is geïnvesteerd. En over het avontuur bij Polonia Warschau had ik een goed gevoel, zeker toen we in de voorbereiding goed speelden tegen en wonnen van Zenit Sint Petersburg. Maar ook daar dacht een voorzitter (Jozef Wojciechowski, red.) anders over het functioneren van mij en Marc van Hintum.”

Die twee ontslagen hebben geen brandmerk op de ziel gekerfd van Bos, die de constatering dat hij sportief bij FC Dordrecht een stap terug doet weerlegde. ,,Als je kijkt naar het niveau, FC Dordrecht speelt waarschijnlijk volgend jaar Jupiler League al weet je het natuurlijk nooit als de ploeg de play-offs haalt, zou je kunnen stellen dat ik misschien een stap terug doe. Maar ik heb altijd gesteld dat het mij niet uitmaakt waar ik werk, als ik mijn passie voor het voetbal in een club kan steken.”

Er zijn 36 clubs in het Nederlandse betaalde voetbal en meer dan honderd gegadigden voor een plekje bij die clubs. Toen FC Dordrecht bij mij kwam, was ik blij verrast en door Ad Heijsman en Marco Boogers is een helder verhaal geschetst. Ondanks de beperkte financiële mogelijkheden slaagt FC Dordrecht er bijna jaarlijks in om in het linkerrijtje mee te draaien.”

Na drie gesprekken kwamen FC Dordrecht en Bos, die vijftien seizoenen bij Vitesse speelde om daarna als trainer bij de Arnhemse club te beginnen, eruit. ,,Vorige week ben ik hier geweest en dat beschouwde ik als mijn eerste werkdag.”

We zijn een contract voor één seizoen overeengekomen. Dat lijkt kort, maar destijds ben ik ook zo bij FC Den Bosch gestart en uiteindelijk heb ik daar vier seizoenen gewerkt. Ik kan nu in alle rust naar het volgend seizoen gaan toewerken en met Marco Boogers ga ik op korte termijn invulling geven aan de selectie voor volgend seizoen.”

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.