Tropische opening van het seizoen

De zomerdag scheen zijn stralen nog uitbundig over het stadion toen FC Dordrecht klaar stond voor de aftrap van het nieuwe seizoen. Het publiek zocht hoog in de tribunes de schaarse schaduw tegen druipende warmte, maar werd daar anderhalf uur lang geboeid door een enerverende ouverture.

Waar in de vorige voetbaljaargang de thuiseditie tegen MVV en ongeëvenaarde apotheose kende toen Dordrecht in de slotminuten een schier onoverbrugbare 0-3 nivelleerde, kende deze uitvoering de vreugde van de overwinning. Nota bene in ondertal boekte de thuisclub een dikverdiende 2-1 zege.

Met zes vertrouwde en vijf nieuwe namen in de basisopstelling maakte FC Dordrecht een goede start. In het eerste half uur waren er zeven doelpogingen te noteren waarvan Fortes er in de 17e minuut er eentje verzilverde. De gekortwiekte rechtsback tikte een perfecte corner van Andreas Luckermans van dichtbij binnen: 1-0.

MVV was efficiënter. de eerste kans was meteen raak. Aanvoerder Tom van Hyfte controleerde een lange pass van achteruit perfect en liet Warner Hahn na iets meer dan een half uur kansloos: 1-1.

Na rust ging Dordrecht in de favoriete richting onverdroten door in de jacht op de overwinning. Na tien minuten leek scheidsrechter Honig echter al een spaak in de soepel draaiende aanvalsmachine te steken. De arbiter zond Marvin Peersman met een overdreven rode kaart vroegtijdig naar de kleedkamer. Maar het ondertal veranderde het spelbeeld niet.

De bekroning voor de onverzettelijke inzet van het Dordtse collectief kwam van de voet van de laatste aanwinst Giovanni Korte. De ingevallen Haagse huurling promoveerde de rebound uit een schot van Luckermans attent tot de winnende treffer: 2-1.

Scoreverloop: 1-0 Fortes (17), 1-1 Van Hyfte (34), 2-1 Korte (72).

Opstelling FC Dordrecht: Hahn; Fortes, Lima, Wormgoor, Peersman (55. Rode kaart); Luckermans, Vet, Alisic (66. Onyeike); Carrasco (61. Korte), Gladon, Danso (84. Pisas).

Foto: Erwin Spek | Bekijk de complete Fotorapportage van Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.