Troost-Ekong koestert de nul

Op het scorebord van VVV-Venlo stond bij aanvang twee keer een nul genoteerd. Negentig minuten later was het cijfertje van FC Dordrecht veranderd in een twee. Het eerste getal bleef intact. Eindelijk, de nul. William Troost-Ekong was dubbel tevreden.

Aanvallers scoren, verdedigers meestal niet. Troost-Ekong staat graag achterin. “Het mooiste is om een spits mentaal en fysiek af te troeven, dat hij het gevoel krijgt dat er niets te halen valt”, zegt hij. “Elk gewonnen duel geeft mij en het team een boost. Daar kick ik op. En ik ga met een fijn gevoel de kleedkamer in als we de nul hebben gehouden.”

Het was alweer even geleden dat FC Dordrecht zijn doel schoonhield. Acht wedstrijden op rij had de koploper in de Jupiler League een treffer tegen gekregen. Uit bij Almere City (0-2) hoefde keeper Warner Hahn voor het laatst geen bal uit zijn net te halen. Troost-Ekong speelde toen nog bij FC Groningen. “De nul houden voelt wel lekker. Ik hoop dat we door kunnen pakken en de volgende wedstrijd weer goed spelen.”

De huurling van de Trots van het Noorden beleefde om twee redenen een lekker weekend. Hij stond na twee weken weer eens in de basis. “Die twee weken waren er twee te veel. Ik denk dat ik als ik mijn niveau haal ook blijf staan. De club had na het vertrek van Josimar Lima een nieuwe verdediger nodig en ik wilde graag verhuurd worden. Het is voor zowel FC Dordrecht als mezelf goed dat ik hier ben.”

Troost-Ekong is de mandekker die graag de spits uitschakelt. “Meevoetballen lukt me ook. In Venlo zag ons positiespel er aardig goed uit. Zij hadden het moeilijk tegen ons en konden niet scoren.” Dat laatste bleek ook uit het scorebord. Nul tegen twee, stond er. De nul dus voor FC Dordrecht. Precies datgene wat Troost-Ekong zo graag had gewild.

Tekst: Maarten de Jong
Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.