Tranen van vreugde

Met kleine vreugdetranen op zijn gelaat incasseerde aanvoerder Danny Post van FC Dordrecht de felicitaties na afloop in de catacomben van het GN Bouw Stadion.

,,Ja, ik ben hier wel even emotioneel van,’’ liet de Amsterdammer zijn hart spreken. ,,Na zo’n moeilijk seizoen, waarin we met elkaar zoveel hebben meegemaakt is het mooi dat we helemaal op eigen kracht een plek in de play-offs hebben afgedwongen. Daar mogen we best trots op zijn’’.

,,Krijgen we nu Go Ahead Eagles als tegenstander? Ach, die moeten we dan ook maar pakken. Het maakt mij eigenlijk niet uit wie de volgende opponent is,’’ aldus Post, die verrast was dat zijn oude club SC Cambuur en niet FC Volendam de titel en promotie naar de eredivisie had gepakt.

Terwijl de spelers hun feestelijke ereronde door het stadion aan de Krommedijk maakten, sloeg interim-trainer Virgil Breetveld tevreden het tafereel gade. ,,Mooi toch voor de jongens, mooi voor de club en mooi dat we nog verder mogen,’’ sprak de oud-spits die geen moment in de piepzak had gezeten tijdens de confrontatie met Almere City FC.

,,Ik ben alleen geschrokken toen die gelijkmaker erin waaide. Zo’n goal maakt die jongen (Hicham Faik, red.) zijn hele leven niet meer. Daarvoor hadden we enkele goede kansen laten liggen om verder weg te lopen. Gelukkig hebben we in de tweede helft onze rust bewaard en zijn we er toch in geslaagd om de plek in de play-offs af te dwingen. Met Go Ahead als tegenstander ben ik gelukkiger dan Fortuna Sittard, dat een lastig te bespelen tegenstander voor ons is gebleken. We zijn er vanaf woensdag bij als het seizoen verder gaat, daar kunnen we met z’n allen trots op zijn.’’

Tekst: Arco Bomgaars / AD
Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.