Trainer, deze is voor jou

Dordrecht draagt zege op aan aanwezige Theo Bos

Onder toeziend oog van de op de tribune aanwezige Theo Bos heeft FC Dordrecht de winnende draad van voor de winterstop opgepakt. Het bijzondere duel tegen Telstar, emotioneel beladen door de bekendmaking eerder deze week dat de oefenmeester kampt met een ernstige ziekte, eindigde in 2-0 en was zo een fraai eerbetoon. Op de tribune zag Theo Bos dat het goed was.

‘Samen strijden, samen winnen’ hing op een groot spandoek ter hoogte van de middenlijn. Het was de boodschap die de avond eigenlijk samenvatte: FC Dordrecht streed tegen Telstar niet zomaar in een competitiewedstrijd, maar het was een strijd voor de aanwezige Theo Bos die alle steunbetuigingen in zijn richting meemaakte. Indrukwekkend waren de spandoeken, de opgelaten ballonnen en de flikkerende LED-reclame Mooi was na zes minuten de staande ovatie die klonk, toen het publiek de hint van de lichtkrant oppakte en en masse ging staan voor de inmiddels in het stadion aangekomen Theo Bos. Het was een kippenvelmoment op een avond, die sportief ook nog eens een mooi staartje kreeg.

In de sfeer van adhesiebetuigingen kwam het duel een helft lang niet los. Telstar, eerder dit seizoen in het eigen Tata Steel-stadion met 3-0 de bovenliggende partij, had de organisatie goed staan en liet FC Dordrecht niet domineren in eigen huis. ADO-huurling Wouter de Vogel, die zich over alle gevaarlijke standaardsituaties ontfermde, kon tegen de club waar hij vorig seizoen als grootste talent van de Jupiler League faam verwierf nog geen indruk maken en viel in deel twee met een blessure uit.

Het was wachten op het moment dat het ijs gebroken zou worden. Dat geschiedde na vijftig minuten. Na een vlotte aanval kon Roderick Gielisse afgeven op Cecilio Lopes, die geen moeite had om het laatste tikje te geven. Als collectief renden het elftal eendrachtig richting de hoofdtribune om hun vreugde met hun aanwezige trainer te delen. ‘Trainer deze is voor jou’, stond er op de shirts te lezen. En Theo Bos juichte op de tribune mee.

Het was het zetje dat FC Dordrecht nodig had. Lopes had vrij baan na een fraaie crosspass, maar ontbeerde snelheid om naar de tweede treffer door te stomen en FC Dordrecht tegen de aanvallend onmachtige Noord-Hollanders in veiligheid te brengen. De kort daarvoor met geel bekeurde Frank Korpershoek testte met een schot van zo’n 20 meter de kwaliteit van het aluminium boven doelman Stef Doedée.

Het bleek geen waarschuwing voor een stormachtig slot van Velsense kant, want tot een groots offensief kwam het niet. Integendeel, met een fraaie lob over de uitgelopen keeper Cor Varkevisser besliste aanvoerder Cecilio Lopes de wedstrijd. FC Dordrecht bleef ongeslagen in eigen huis en zette de zegetocht voort. Voor én met Theo Bos.

Opstelling FC Dordrecht: Doedée; Gielisse , Versluis, Lima, Beugelsdijk; Rijsdijk (88. Hulst), Post, Kousemaker; Coster (90. Isoufi), Lopes, De Vogel (67. Curiel).

Telstar: Varkevisser; Correia, Promes, Rijnink, Fafiani; Lettinga (46. Mazreku), Brands (83. Karg), Korpershoek; Sheotahul, Plat, Hoefdraad (76. Bilgin).

Bijzonderheden: Arbiter Heida gaf geel aan Danny Post van FC Dordrecht en Correia en Korpershoek van Telstar.

Tekst: Arco Bomgaars
Bron: AD De Dordtenaar

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.