Touré voelt zich niet beperkt

Op de tribune kijkt hij aandachtig naar de verrichtingen van zijn ploeggenoten tijdens de donderdagtraining, de laatste oefensessie voor de confrontatie met en bij Go Ahead Eagles.
Het liefst zou FC Dordrecht-middenvelder Ibrahima Touré er zo tussenspringen, maar de 20-jarige voetballer moet voorlopig verplicht rust houden.

,,Bij medisch onderzoek is gebleken dat ik last heb van hartritmestoornissen,’’ vertelt de in Guinee-Conakry geboren speler, die vorig jaar oktober een tweejarig contract bij FC Dordrecht tekende.
,,Aan het begin van dit seizoen heb ik alles nog gespeeld, tot en met de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Daarna kreeg ik last van vermoeidheid en duizeligheid. Aanvankelijk dacht ik dat het wel over zou gaan, maar ik bleef er langere tijd last van houden en heb ik toch maar een bezoek aan de huisarts gebracht.’’

De in Lekkerkerk woonachtige Touré belandde daardoor in medische kringen en onderging verschillende onderzoeken.
,,Uit één ervan bleek dat ik last had van hartritmestoornissen. Dan schrik je wel, want als een ziektebeeld in verband met je hart gebracht wordt dan denk je meteen het ergste. Maar ik voel me er niet door beperkt, helemaal niet zelfs. Het liefst zou ik op het veld gaan, meetrainen. In overleg met de club heb ik echter besloten dat het verstandiger is om eerst goed te bepalen wat de mogelijke behandelwijze zou kunnen zijn. Ik moet nog een mri-scan ondergaan, die daarover meer moet uitwijzen. Het is vervelend, maar ik zal dus nog moeten toekijken omdat dat gewoon beter voor me is op dit moment. Natuurlijk knaagt dat, maar mijn gezondheid is nu het belangrijkste. En echt, ik voel me goed.’’

In Deventer kan trainer Harry van den Ham vanavond ook geen beroep doen op Danzell Gravenberch, die nog kampt met de naweeën van een hamstringblessure waar ook aanvaller Jafar Arias last van heeft. Josimar Lima kende een terugslag na zijn invalbeurt tegen FC Den Bosch, maar trainde wel mee.

Tekst: Arco Bomgaars voor AD/ De Dordtenaar
Foto’s Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.