Topweekeinde voor Gérard de Nooijer

Gérard de Nooijer beleefde een van de meest glorieuze weekenden uit zijn trainersloopbaan. In zijn rol als assistent zag hij FC Dordrecht op Het Kasteel triomferen over zijn oude club Sparta, als hoofdtrainer van zondaghoofdklasser Goes begroette hij de 1-4 uitzege bij Westlandia.

Je hebt een perfect weekeinde beleefd. Wat maakte de meeste indruk?
Gérard de Nooijer: “Het is nog niet vaak voorgekomen dat ik in een weekeinde zes punten heb gepakt met FC Dordrecht en Goes. Die 1-4 bij Westlandia was wel erg lekker, maar de gewonnen topper op Het Kasteel was natuurlijk wel erg mooi.”

Hoe was het om terug te zijn op Het Kasteel?
GdN: “Heel bijzonder, want het was voor de eerste keer dat ik als assistent-trainer terug was op het veld van Het Kasteel. Ik heb daar als speler mooie jaren beleefd en net als bij FC Dordrecht zie je bij Sparta nog steeds dezelfde mensen. Het was ook bijzonder, omdat bij Sparta mijn neef Jeremy de Nooijer, de zoon van mijn broer Dennis, meespeelde. Na afloop hebben we nog uitgebreid nagepraat over de wedstrijd. Dennis was vol lof over de manier waarop FC Dordrecht gespeeld had.”

Hoe heb jij de wedstrijd tussen Sparta en FC Dordrecht beleefd?
GdN: “Ik denk dat FC Dordrecht een uur lang gedomineerd heeft tegen Sparta. Ik vond ons aanvankelijk slordig, maar na de openingstreffer van Paul (Gladon, red.) hebben we echt geweldig gespeeld. Ik heb begrepen dat Adrie Bogers, de trainer van Sparta, daar anders over dacht maar die uitspraken zijn voor zijn rekening. We hadden alleen meteen na rust de vierde moeten maken. Vervolgens zijn we in de tweede helft achteruit gaan lopen, viel Mario Bilate sterk in bij Sparta en gingen we ook niet goed om met het doorschuiven en de kopkracht van Gijs Luirink. Daardoor hadden we zelfs nog gelijk kunnen spelen, maar dat was in mijn ogen onverdiend geweest.”

De verdediging van FC Dordrecht staat dit seizoen als een huis. In hoeverre is dat, als voormalig verdediger, jouw werk?
GdN: “Hoofdtrainer Harry van den Ham geeft me veel ruimte om met de verdedigers in de selectie aan de slag te gaan en legt een deel van de verantwoording neer. Ik praat veel met die jongens, we halen ook veel situaties terug maar het is niet per definitie mijn werk. Die jongens verdienen de credits voor hoe zij zich tot nu toe manifesteren. Deze week zullen we de tweede helft nog de revue laten passeren, want daarin bleken we toch kwetsbaar.”

Is het realistisch om FC Dordrecht als titelkandidaat te bestempelen?
GdN: “Er zijn nog veel wedstrijden te spelen, maar ik vind dat we er niet voor moeten weglopen dat we een kandidaat zijn voor het kampioenschap. FC Dordrecht heeft zich goed gemanifesteerd in de topwedstrijden, de selectie is de voorbije week nog eens versterkt, we doen absoluut mee.”

En om het af te maken, hoe bevalt het met Goes in de hoofdklasse A?
GdN: “Een sterke poule, maar we hebben één punt meer na negen wedstrijden in vergelijking met vorig jaar in de hoofdklasse B. Het voetbal is aanvallender. Als we erin blijven, dan hebben we het geweldig gedaan met Goes.”

Tekst: Arco Bomgaars voor AD/De Dordtenaar

Foto: Erwin Spek

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.