Ton de Jong overleden

Op eerste kerstdag is Ton de Jong overleden. In het bijzijn van zijn familie is hij om vier ’s middags vredig ingeslapen.

In september werd bij Ton een ongeneselijke ziekte geconstateerd. Daarna is het heel snel gegaan. De laatste weken verbleef Ton in hospice De Patio waar hij tot en met de laatste dag verzorgd werd door zijn familie.

Ton de Jong is meer dan dertig jaar verbonden geweest met FC Dordrecht. Eerst als suppoost bij de thuiswedstrijden waarvan hij al snel de organisatie voor zijn rekening nam. Zijn betrokkenheid bij de club mondde uit in hand- en spandiensten die hij na werktijd op de Krommedijk ging verrichten. Zijn hulpvaardigheid werd een dagelijkse gang naar het stadion.

In de jaren negentig werd Ton de Jong de eerste hoofdsteward van FC Dordrecht en leidde hij sindsdien de organisatie rondom de thuiswedstrijden. Zijn zoon Richard werd zowat op de Krommedijk groot gebracht en werd op zijn 18e ook steward. Later werd zijn dochter Miranda kassière bij het gastenvak en zijn schoonzoon Jacques werkzaam in de commandokamer voor de bediening van het videosysteem. Ton was een familieman en dus had hij er ook voor gezorgd zijn gezin bij zich te hebben op de plek waar hij zelf zo graag was. Het stadion.

Vanaf de dag na zijn prepensionering in 2004 is Ton fulltime vrijwilliger geworden. Zeven dagen per week was hij vanaf ’s morgens vroeg op het stadion waar hij het onderhoud in beheer had gekregen. Geen vierkante meter op de Krommedijk die hij niet kende, geen klus was hem teveel.

Vanwege zijn lange staat van dienst werd Ton de Jong in januari 2011 benoemd tot Lid van Verdienste van FC Dordrecht.

Op woensdag 2 januari is voor spelers, staf, vrijwilligers en de vaste supporters van FC Dordrecht die Ton persoonlijk kende tussen 13:00 en 14:00 uur gelegenheid tot condoleren en afscheid nemen in de Biesboszaal van de Essehof. Daarna zal Ton in besloten kring worden begraven.

Wij wensen zijn vrouw Truus, zijn kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte. Ook wij zullen Ton missen.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.