Tom Beugelsdijk trekt zich fout bij gelijkmaker aan

Tom Beugelsdijk zal vannacht ongetwijfeld even wat minder vast geslapen hebben. Zijn fout stond namelijk aan de basis van de Zwolse gelijkmaker van Jesper Drost en vormde ook nog eens de inleiding tot de ommekeer in de wedstrijd.

De huurling van ADO Den Haag keek met afgrijzen terug op het cruciale moment. ,,Ik wilde eigenlijk de bal naar achteren spelen, maar Stef (Doedée, red.) coachte dat ik de bal vooruit moest spelen. Dat deed ik echter onzorgvuldig, waardoor ik de bal tegen die jongen van FC Zwolle opschoot en uiteindelijk het doelpunt viel. Stom, want daardoor gaven wij hen het gevoel dat er toch wat te halen viel bij ons nadat we in de eerste helft best goed hadden gestaan. Dit is wel even slikken, want ik had het gevoel dat de gelijkmaker nog wel zou vallen in het laatste kwartier.” Trainer Virgil Breetveld legde in zijn napraatje in eerste instantie nadruk op de sterke eerste helft van FC Dordrecht.

Kansen

,,We hebben veel druk vooruit kunnen leveren, waardoor FC Zwolle eigenlijk niet in de wedstrijd kwam en wij enkele fraaie kansen konden afdwingen. Het doelpunt was in mijn ogen dan ook verdiend. Maar je ziet in de tweede helft dan toch de grote kwaliteit van FC Zwolle: als die ploeg net wat meer ruimte krijgt, dan is die ploeg in staat om daar optimaal van te profiteren. Al viel die gelijkmaker natuurlijk wel op een ongelukkige manier. In de slotfase hebben we nog geprobeerd met drie wissels en een extra spits wat te forceren, maar dit keer zat het geluk niet mee. Onze eerste nederlaag in elf maanden thuis? Dat wist ik niet, maar het zegt natuurlijk wel iets over onze kracht hier.’

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.