Toernooiwinst na strafschoppen tegen N.E.C.

Afgelopen zaterdag 21 juli heeft FC Dordrecht, op sportpark De Streepjesberg in Den Helder, de toernooiwinst in de wacht gesleept door een overwinning op NEC. De zesde overwinning al in de voorbereiding naar het nieuwe seizoen.

Was het in de reguliere speeltijd nog 1 – 1 na het eerste schitterende doelpunt van Oussama Zamouri en de gelijkmaker, vlak voor tijd door Robin Buwalda, in de strafschoppenserie die volgde kroonde ons eerste zich na de 4 – 2 tot koning van het toernooi. Dat waren dus vier duels in acht dagen. En allemaal gewonnen.

Het was een zware week met duels tegen TOP Oss, ADO Den Haag, Telstar en NEC, wat ook te zien was tijdens de wedstrijd. De vermoeidheid kwam boven drijven en het spel was aan de matte kant maar onze jongens bleven veel arbeid leveren. Zoals Gérard de Nooijer in een interview met het AD zegt: “”Conditioneel zit het wel goed”.

De wedstrijd tegen NEC stond ook in het teken van de eerste speelminuten van onze aanwinst Marko Maletić, drie kwartier lang stond hij in het veld en zoals hij zelfs zegt in het eerder genoemde interview: “Ik mag niet ontevreden zijn, Het was de eerste kennismaking met mijn medespelers, met flink wat reistijd in de benen.”

In het interview wijst Marko er ook op dat de voorbereidingen bij FC Dordrecht prima verlopen. Soms sluit een speler zich pas aan op het moment dat de competitie al loopt. Nu begint voor Marko de volledige training al aankomende dinsdag, vier weken voordat die competitie begint. Zoals Marko zegt: “Wat mij deze wedstrijd vooral is opgevallen, is de goede organisatie en de werklust waarmee we het een topclub in de eerste divisie als NEC lastic hebben gemaakt.”

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.