Toelichting op vertrek De Nooijer

FC Dordrecht distantieert zich van de uitspraak in verschillende media dat Gérard De Nooijer “te professioneel” zou zijn geweest.

Algemeen directeur Hans de Zeeuw (foto) looft de gisteren op non-actief gestelde trainer-coach juist om zijn professionaliteit en gedrevenheid. “Op Gérard’s ambities en intenties valt niets af te dingen. Wel is veel aandacht besteed aan zijn wijze van coaching naar jonge en onervaren spelers en hoe hij zich na wedstrijden via de pers uitte in relatie tot de kwaliteit van de selectie. In zijn streven naar perfectie lag de nadruk wat ons betreft te vaak op de tekortkomingen.”

Sinds begin 2018 voert FC Dordrecht een (technisch) beleid, waarin spelers worden vastgelegd voor 2 of 3 seizoenen. Dit “aankoopbeleid” moet leiden tot continuïteit en herkenbaarheid op het veld. Om dit te realiseren binnen een relatief kleine spelersbegroting, die ten opzichte van vorige seizoen wel ruim 20% is gegroeid, hebben technisch manager Peter Drijver en het scoutingsapparaat zich gefocust op jonge spelers met het talent en de ambitie om te presteren op eerste divisie niveau of hoger. De doelstelling voor de technische staf was dan ook het doorontwikkelen van deze talenten en het smeden van een hecht team, dat op basis van passie, inzet en loopvermogen in twee of drie seizoenen kan meestrijden voor een plek in de play-offs.

Mogelijk heeft het feit dat De Nooijer een contract had tot einde van seizoen ’18-’19 een rol gespeeld in zijn sportieve verwachtingen voor dit seizoen. Voor de directie en het bestuur van FC Dordrecht wogen het gebrek aan progressie, positivisme en vertrouwen in de spelersgroep zwaarder dan de huidige positie op de ranglijst op zich.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.