Tijd voor revanche!

Morgenavond om 18:45 uur staat de uitwedstrijd tegen Jong Utrecht op het programma. Eerder dit seizoen werd het in het Riwal Hoogwerkers Stadion 3-0 voor de opleidingsploeg uit de Domstad. De Schapekoppen hielden in de eerste helft nog goed stand, maar in het tweede bedrijf moesten ze de bal drie keer uit het net vissen.

Na het 5-0 verlies tegen Roda JC is het volgens trainer Jan Zoutman tijd om te laten zien wat de Schapekoppen in huis hebben. “Revanche nemen op onszelf, daar moeten we mee beginnen”, vertelt hij.

Ook bij Jong Utrecht loopt het niet op rolletjes. De Domstedelingen staan op een vijftiende plek in de competitie en de laatste drie wedstrijden werden verloren. “De selectie van Jong Utrecht is tijdens de winterstop flink veranderd. Het team is nu een stuk jonger dan daarvoor.” Volgens Zoutman liggen er dus kansen voor FC Dordt.

Jong Utrecht is een opleidingsploeg en barst van de individuele kwaliteiten. “Dat is iets waar we alert op moeten zijn”, aldus Zoutman. “Het is een ploeg die graag voetbalt, maar ook laat voetballen. We zullen dus zelf ook meer ruimte krijgen. Daar moeten we gebruik van maken. Als we de individuele kwaliteiten onder de duim kunnen houden, maken we absoluut een kans.”

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Roda JC werd duidelijk dat eerste doelman Liam Bossin niet kon spelen door een blessure. Zoutman over zijn blessure: “Het gaat de goede kant op. We zijn positief over zijn vooruitgang. Het is nog niet zeker of hij maandag wedstrijdfit is, maar de voortekenen zijn gunstig.”

Er worden maandag winterse taferelen voorspeld. Vooralsnog gaat de wedstrijd door. We houden de weersvoorspellingen nauwlettend in de gaten.

De wedstrijd tegen Jong Utrecht wordt live uitgezonden op ESPN (1). ESPN 1 is bij o.a. KPN en T-mobile zonder extra abonnement beschikbaar. Kunnen de Schapekoppen zich revancheren tegen de Domstedelingen?

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.