Tiental overend in bakoven

FC Dordrecht heeft zichzelf de best denkbare start verschaft. Na de rode kaart voor Marvin Peersman knokte de thuisploeg zich in ondertal leeg tegen MVV Maastricht, dat verdiend geveld werd door een treffer van invaller Giovanni Korte: 2-1. 

Technisch manager Marco Boogers gaf alle spelers zijn karakteristiek highfive, de vers van vakantie teruggekeerde preses Ad Heijsman glom van oor tot oor en de spelers verbeten de spierpijn en de opkomende krampen. Ondanks de verzengende hitte en de numerieke minderheid boekte FC Dordrecht een fraaie triomf op de openingsdag.

De Krommedijkclub rondde op de wedstrijddag een nieuwe huurperiode van Anderlecht-speler Andreas Luckermans voor de duur van één seizoen af. Luckermans kreeg meteen een basisplaats, omdat middenvelder Wilmer Kousemaker vanwege een enkelblessure niet inzetbaar was. Naast de Belg stonden vijf andere spelers die hun competitiedebuut voor de’schapenkoppen’ maakten: Nando Wormgoor, Javier Vet, Paul Gladon, Carlos Carrasco Rodriguez en Erixon Danso.

Ondanks de zinderende hitte aan de Krommedijk begon het ensemble van trainer Harry van den Ham fris van de lever met veel druk naar voren. Ruim twintig sterke openingsminuten leverden resultaat op: Jeffry Fortes, ontdaan van zijn rastakapsel, scoorde uit een corner van uitgerekend de ijzersterke Luckermans de eerste seizoenstreffer. Kansen voor Gladon (gestremd door Castro), Vet (naast) en Danso (voorlangs) hadden de marge kunnen en misschien wel moeten verdubbelen. De 2-0 bleef echter uit en daar betaalde FC Dordrecht de tol voor met een tegentreffer die letterlijk en figuurlijk uit de lucht kwam vallen. Sjors Verdellen verzond de dieptepass op captain Tom van Hyfte, die de Dordtse buitenspelval omzeilde en de gelijkmaker binnenschoof. FC Dordrecht was even van de kook en had het aan een katachtige reflex van keeper Warner Hahn op een inzet van Marco Ospitalieri te danken dat een achterstand uitbleef.

Na de pauze hervonden de dappere Dordtenaren zich. De rode kaart voor Marvin Peersman, die in de ogen van arbiter Honig – de leidsman spaarde voor eenzelfde vergrijp Nathan Rutjes voor de pauze – te hard doorhaalde op Antonio Stankov, stremde de Dordtse dadendrang niet. De overgebleven tien Dordtenaren leverden veel strijd, durfden één op één te spelen en troefden de apathische Limburgers voortdurend af. De 2-1 was een toonbeeld daarvan: Warner Hahn zette invaller Giovanni Korte met een aftrap aan het werk. Korte, eerder deze week als huurling gekomen van ADO Den Haag, legde af op Luckermans en bleek attent in het Maastrichter doelgebied toen zich de kans voordeed. Zijn actie bleek goed voor de eerste driepunter, die terecht met gepaste trots werd begroet.

Opstelling FC Dordrecht: Hahn; Fortes, Lima, Wormgoor, Peersman; Vet, Luckermans, Alisic (65. Onyeike); Carrasco Rodriguez (59. Korte), Gladon, Danso (82. Pisas).
MVV Maastricht: Castro; Stankov, Verdellen, Gillis, Winkens; Smeets, Rutjes (76. Braken), Van Hyfte; Maria, Veldmate, Ospitalieri.
Bijzonderheden: Arbiter Rogier Honig gaf rood aan Dordtenaar Marvin Peersman en geel aan diens ploeggenoten Adnan Alisic en Obi Onyeike en de MVV’ers Nathan Rutjes, Cor Gillis en Marco Ospitalieri.

Tekst: Arco Bomgaars voor AD/De Dordtenaar
Foto: Erwin Spek | Bekijk de complete Fotorapportage van Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.