Thuis in klein Den Haag

Roderick Gielisse bloeit op bij FC Dordrecht

Ondanks een contract met een optie tot verlenging bij ADO Den Haag, stond verdediger Roderick Gielisse bepaald niet onwelwillend tegenover een verhuurperiode bij FC Dordrecht. Aan de Krommedijk heeft de rechtsback inmiddels zijn draai gevonden. ,,Ik wil laten zien wat mijn waarde kan zijn voor de ploeg.”

Ruim een jaar geleden maakte de 21-jarige geboren Voorburger, tegenwoordig woonachtig in Moerkapelle, zijn eredivisiedebuut voor ADO Den Haag tegen Roda JC. ,,Uiteindelijk ben ik tot vier wedstrijden gekomen vorig jaar. Dit seizoen zou ik ook niet vaak aan spelen toekomen, was het vooruitzicht. Daarom was ik blij dat FC Dordrecht me wilde huren van ADO.”

Roderick Gielisse werd nog enthousiaster door de verhalen van Tom Beugelsdijk, die als huurling vorig jaar uitgroeide tot een gewaardeerde kracht en een cultheld van de Dordtse aanhang. ,,Tom gaf aan dat het goed toeven was bij FC Dordrecht. Het is bij deze club een soort klein Den Haag, gemoedelijk met een goede onderlinge sfeer. En natuurlijk lopen hier inmiddels al heel wat jongens met een ADO-achtergrond,” doelt hij op het (voormalige) Haagse contingent, gevormd door Santy Hulst (ex-ADO) en zijn collega-huurlingen Serhat Köksal en Giorgio Achterberg.

‘Ro’, zoals hij door veel vrienden en ploeggenoten genoemd wordt, kende bij FC Dordrecht een energieke entree. ,,In de voorbereiding heb ik op twee helftjes na volgens mij alles gespeeld. Ik had toen geen concurrentie op de rechtsbackpositie. Daar kunnen nu ook andere jongens lopen, zoals Mawouna Amevor. Maar ik vind het wel lekker hoor dat ik zo uitgebreid aan spelen toe kom. Ik wil laten zien wat mijn waarde kan zijn voor de ploeg. Ik heb weliswaar nog tot medio 2012 een contract bij ADO Den Haag, met een optie tot verlenging. Maar daar ben ik momenteel absoluut niet mee bezig. Ik wil dit seizoen lekker veel spelen op mijn favoriete positie.”

Gielisse bloeit op in de Merwestad, waar hij het vertrouwen krijgt van zijn trainer Theo Bos en zich als een vis in het water voelt in zijn rol. ,,Ik wil er graag overheen gaan, mij ook aanvallend etaleren. Het is alleen jammer dat de spelers voorin dat dan niet afmaken,” verwijst hij met een knipoog naar het duel van vorige week vrijdag tegen FC Emmen toen FC Dordrecht legio kansen onbenut liet. ,,Het gebrek aan rendement in Emmen heeft de terugblik wel overheerst. Aan de andere kant, vergeleken met de voorbereiding toen het erg stroef liep spelen we nu heel aardig voetbal.”

Met twee uit twee op het conto maken Gielisse en zijn ploeggenoten zich op voor de confrontatie met de gedoodverfde titelkandidaat Willem II, die maandag op bezoek komt. ,,De begroting van Willem II mag dan vele malen hoger zijn, toch zijn we met het publiek er achter zeker niet kansloos.”

Tekst: Arco Bomgaars
Bron: AD De Dordtenaar

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.