‘Theo wil ook dat we met elkaar doorgaan richting nieuwe seizoen’

Johan Versluis had zich wel een leukere première voor het eigen publiek in de aanloop naar het nieuwe seizoen gewenst. De nieuwe aanvoerder van FC Dordrecht (‘Toch een eer als je die band mag dragen’) beleefde weinig plezier aan zijn optreden tegen Feyenoord, dat slechts 45 minuten duurde en waarin Versluis er bij drie van de vier tegentreffers voor rust niet goed uitzag.

,,De voorbije week had ik al wat last van mijn hamstring, maar ik dacht wel dat ik zou kunnen spelen. Het is geen excuus voor mijn optreden. Bij de eerste tegentreffer vond ik dat ik geduwd werd, bij het tweede doelpunt was mijn inspeelpass op Jeff (Jeffrey Rijsdijk, red.) te kort en bij de vierde treffer had ik me gewoon beter moeten opstellen. In die fase werden we ook op snelheid geklopt door Feyenoord, nadat we daarvoor goed meespeelden en voetballend misschien zelfs iets beter waren omdat wij combineerden en Feyenoord vooral voor de lange bal koos.”

Versluis, die met het oog op de rest van de voorbereiding voor herstel wil kiezen en het duel tegen ADO Den Haag van overmorgen wil laten lopen, beleefde een emotionele week met zijn medespelers na het terugtreden van trainer Theo Bos. ,,We hadden als spelers wel een vermoeden dat het zou kunnen gebeuren, maar de klap kwam toch hard aan nadat we het in Arnhem direct van hem vernamen. Ik had het daar erg moeilijk mee, mijn vriendin merkte meteen dat ik een stuk stiller was dat weekeinde. Maandag kwamen we weer bij elkaar en hebben we, hoe moeilijk het ook was en hoe voelbaar de afwezigheid van Theo ook was, met elkaar de draad opgepikt, want we moeten door in de voorbereidng. Theo wil ook dat we met elkaar doorgaan richting het nieuwe seizoen. Dat hebben we geprobeerd door een goed trainingskamp neer te zetten. Wat er nu moet gebeuren? Daar heb ik geen invloed op, maar bepaalt de technisch manager.”

Cecilio Lopes was aandachtig toeschouwer bij het duel tussen FC Dordrecht en Feyenoord. De spits traint momenteel mee in de Merwestad om zijn conditie op peil te houden.

,,Het is lekker om een paar keer per week met de jongens op het veld te staan,” liet Lopes zich na afloop ontvallen. ,,Of ik hier komend seizoen toch weer speel? Vooralsnog is er niks concreets, maar ik heb ook nog geen haast. Ik wil graag naar het buitenland. De kans dat ik hier ga spelen, die acht ik klein.”

Tekst: Arco Bomgaars / AD

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.