Theo Bos verlengt contract bij FC Dordrecht

Theo Bos blijft nog twee jaar langer verbonden als trainer bij FC Dordrecht. Vanmiddag zette de oefenmeester zijn handtekening onder de nieuwe verbintenis. Tijdens de persconferentie lichtte voorzitter Ad Heijsman de keuze toe: “Wat goed is, is goed en dat moet je behouden”.

Bewust was afgelopen voorjaar gekozen voor een eenjarige overeenkomst tot juni 2012. “Maar de klik was er eigenlijk direct én wederzijds”, aldus de Dordtse preses. “Theo Bos is een goede trainer en in de afgelopen maanden is gebleken dat de samenwerking van beide zijden goed bevalt. Wat ons aangaat was het al snel duidelijk dat wij voor langere periode met hem verder willen gaan en dat gevoel heerst ook bij Theo Bos. We zijn trots te kunnen melden dat we tot zeker 2014 met elkaar verder zullen gaan”.

Theo Bos zelf is ook verheugd over de langere samenwerking: “Het is prettig werken bij Dordrecht en elke morgen sluit ik lachend aan in de file. De club is duidelijk in zijn ambities hetgeen voor mij vooral blijkt uit de plannen voor het nieuwe stadion. Destijds in Arnhem had ik er minder vertrouwen in dan hier nu in Dordt en daar is het Gelredome er ook gekomen. Maar voor mij is FC Dordrecht altijd een club geweest die ambitie heeft uitgestraald en met beperkte middelen toch mee kon draaien. Nu is dat voor mij een mooie uitdaging om hier weer de play-offs te gaan halen, want dat blijft toch de doelstelling”.

Met de zo vroeg in het seizoen verkregen duidelijkheid kan verder gebouwd worden aan de toekomst waarin de realisatie van het nieuwe stadion tevens centraal zal staan. Heijsman: “In tegenstelling tot berichten in de media de laatste tijd zijn wij voor wat betreft de komst van dat nieuwe stadion niet afhankelijk van een eventuele bioscoop. In de businesscase dat wij in juni bij de gemeente hebben ingediend, is deze ook niet meer opgenomen. Er wordt nu gewerkt aan de laatste aanpassingen van die businesscase welke wij voor 31 december bij de gemeente zullen inleveren. Deze voorziet in een sluitend plan waarin de bedrijven die zich bij en om ons stadion willen vestigen met naam en toenaam in worden genoemd. Daarna moet in het in de raad behandeld worden en vervolgens dient er rekening gehouden te worden met ongeveer een half jaar van procedures, maar ik ben er nog altijd van overtuigd dat in de winter van 2013 de eerste paal de grond in zou kunnen. Dan zouden we samen met Theo Bos in 2014 het nieuwe stadion kunnen betrekken. Die weg willen wij graag gezamenlijk afleggen”.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.