Tevreden met 1-1 tegen Jong Ajax

In eigen huis haalde FC Dordrecht vrijdagavond een mooi gelijkspel tegen Jong Ajax. Mooi omdat het 54e punt van dit seizoen werd behaald in een boeiende wedstrijd en omdat de ook achtervolging andermaal punten liet liggen waardoor de koppositie in de Jupiler League nog immer een riant Dordts bezit is.

Na de eclatante 1-6 in Emmen een week eerder had Harry van den Ham voor de eerste keer zijn basiskeuze (kunnen) laten staan. Met de onveranderde opstelling werd ook een onveranderde speelwijze beoogd, maar het spelersarsenaal waarmee Ajax naar de Krommedijk was afgereisd weerhield de thuisclub van de bedoelde hegemonie. Het kwaliteitsklasje van Alfons Groenendijk had speltechnisch bij vlagen zelfs meer te bieden.

Het gezellig volgelopen stadionnetje kreeg een alleszins aantrekkelijk duel voorgeschoteld. De Dordtse passie tegenover de Amsterdams balbehandeling hielden beide ploegen in evenwicht en ook het aantal kansen ging gelijk op. Voor rust hadden Ligeon, Becker en Andersen creëerde Ajax op basis van individuele klasse fraaie mogelijkheden en kwam FC Dordrecht via Erixon Danso en Paul Gladon dichtbij het eerste doelpunt.

In de tweede helft ging de jacht op doelpunten verder. Ajax flitste vanaf de herstart in de richting van Warner Hahn, maar de Dordtse goalie bleef glansrijk overeind. Aan de andere kant was het wel raak. Erixon Danso sneed vanaf links door de Amsterdamse defensie en zag zijn voorzet onder druk van Jessy Mayele door Stefano Denswil in eigen doel gegleden worden: 1-0.

Even leek de 17e seizoenzege in de maak, zeker toen Mayele aansluitend de kans kreeg om de beslissing te forceren, maar de noeste spits kwam net te kort. De Dordtse hoop was echter van korte duur. Ricardo Kishna plukte achter de rug van Javier Vet de bal fraai uit de lucht en ramde hem in één keer onhoudbaar achter Hahn: 1-1.

Beide ploegen wilden meer waardoor de ruimtes groter werden en het op en neer bleef golven. Het kwartje kon beide kanten op vallen, Ajax kwam met een aantal soepele aanvallen dichtbij de goal en Dordrecht verschafte zich eveneens goede mogelijkheden. Paul Gladon had in de slotfase tot tweemaal toe de vreugde op zijn schoen, maar zijn pogingen troffen geen doel.

Scoreverloop: 1-0 Denswil (50/ed), 1-1 Kishna (57).
Opstelling FC Dordrecht: Hahn; Fortes, Troost-Ekong, Vet, Peersman; Haddad, Gosens (71. Ojo), Gladon; Korte (71. Meulens), Mayele, Danso.
Opstelling Jong Ajax: Van der Hart; Ligeon, Tete, Denswil, Riedewald; El Hasnaoui (76. Lobotka), Van der Boomen, Andersen; Becker, Kishna, Sana.
Bijzonderheden: Scheidsrechter Siemen Mulder gaf in zijn tweede wedstrijd in het betaalde voetbal gele kaarten aan Fortes (FC Dordrecht) en Tete (Jong Ajax).

Foto’s: Erwin Spek | Bekijk de fotorapportage van “FC Dordrecht – Jong Ajax”

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.