Terugkeer in top-vier

FC Dordrecht bewaarde het beste voor het laatst tegen AGOVV Apeldoorn. Jeffrey Rijsdijk en Jessy Mayele bepaalden de eindstand laat op 2-0. Daardoor keert FC Dordrecht terug in de top-vier.

Maandagavond en Jupiler League, het gaat eenvoudigweg niet samen. Na de uitstekend bezochte thuiswedstrijden tegen Excelsior en MVV Maastricht deed het decor aan de Krommedijk nu troosteloos aan bij de confrontatie van FC Dordrecht en AGOVV Apeldoorn.

In die treurig stemmende omstandigheden toonde FC Dordrecht een ander gezicht dan acht dagen eerder in de met 3-0 verloren topper bij Sparta Rotterdam. Roderick Gielisse mocht, voor het eerst sinds zijn snelle wissel tegen Excelsior, starten ten koste van Jeffry Fortes. Ook de positie van linksback was anders ingevuld: Marvin Peersman hield Ricardo Samoender uit de basis. De geschorste Mawouna Amevor had in Rogier Molhoek zijn vervanger. Danny Post belandde daardoor in het hart van de defensie, middenvelder Molhoek had de aanvoerdersband weer om zijn arm.

Het slordige elftal van Harry van den Ham grossierde in deel een in balverlies tegen het van weinig dadendrang overlopende AGOVV. Hoe pover ook, FC Dordrecht – met Josimar Lima in een onbetwiste hoofdrol als rots in de defensieve branding – kreeg enkele fraaie kansen. Garry Mendes Rodrigues vond tot tweemaal toe doelman Nick Hengelman op zijn weg, de ongelukkig spelende Lars Veldwijk mocht na een splijtende pass op Hengelman afstevenen maar slaagde ook niet .

Ook in deel twee lukte het de clubtopschutter niet om de bal binnen te glijden na Apeldoorns geklungel in de defensie. De beste kans voor AGOVV kwam uit de vierde corner, die zomaar voor de voeten van centrumverdediger Gieljan Tissingh viel. Hij faalde echter. Het was de enige aanvallende daad van importantie van AGOVV, dat moest toezien hoe FC Dordrecht bleef volharden in kansenmorserij.

Loop
Vlak voor het slotkwartier was het tóch raak. Jeffrey Rijsdijk zette Garry Mendes Rodrigues aan het werk, sprintte zelf het hele veld over en kreeg de bal prima in de loop. Via Hengelman schoof hij de openingstreffer binnen.

Dezelfde tandem had ook de beslissing kunnen forceren, maar op aangeven van Rijsdijk schoot Mendes Rodrigues naast. De eer van de knock-out was invaller Jessy Mayele gegund: hij deelde op aangeven van Gielisse de genadeklap uit.

Opstellingen
FC Dordrecht: Hahn; Gielisse, Post, Lima, Peersman; Alisic, Molhoek (70. Samoender), Rijsdijk; Kalisse (64. Mayele), Veldwijk, Mendes Rodrigues.
AGOVV Apeldoorn: Hengelman; Evers, Fischer, Tissingh, Cruz Vicente; Klos (82. Laghmouchi), Pinarci, Receveur; Bakx, Godee, Kortzorg (59. Schulmeister).

Bijzonderheden: Arbiter Allard Lindhout gaf geel aan Danny Post en Roderick Gielisse (FC Dordrecht) en Sander Fischer en Alair Cruz Vicente van AGOVV.

Tekst: Arco Bomgaars / AD

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.