Terugkeer bij Sparta draait uit op desillusie

Wat graag had hij willen schitteren tegen de club waar hij ooit als jeugdspeler actief was. Maar voor FC Dordrecht-doelman Warner Hahn draaide zijn terugkeer bij Sparta Rotterdam niet uit op een rentree met solide saves en belangrijke reddingen. Integendeel zelfs, de elf Spartanen binnen de lijnen ondernamen in 90 minuten vijf doelpogingen en drie daarvan eindigden voor Hahn in een trieste gang naar het net.

,,Dit was on-Dordts wat we hebben laten zien,” stelde Hahn droogjes vast na de 3-0 nederlaag op Het Kasteel. ,,Dat vind ik nog wel het meest teleurstellend, de manier waarop we ons vandaag als ploeg gemanifesteerd hebben. En waar het aan heeft gelegen? Ik denk niet dat het druk was, dat vind ik te makkelijk om te zeggen. Dit zijn toch prachtige omstandigheden om in te kunnen voetballen, in zo’n stadion en met deze belangen? Er gaan bij de tegentreffers belangrijke dingen fout, waar we met elkaar wel van moeten leren.”

Juist die laatste constatering vormde voor interim-trainer Harry van den Ham een frustrerend gegeven. ,,We hebben met elkaar de voorbije week gekeken naar de beelden van Fortuna Sittard – Sparta en allemaal gezien hoe Fortuna zich liet slachten door de treffers van Sparta. Ons overkomt dus toch hetzelfde en dat is uitermate teleurstellend,” aldus de keuzeheer, die moest constateren dat te veel spelers op dit belangrijke moment in de competitie niet brachten wat zij kunnen brengen.

,,In plaats daarvan gaan we gekke dingen doen. En dat heeft volgens mij bij deze ploeg toch echt te maken met druk. Dat de periodetitel zo uit het zicht is geraakt, is jammer maar vind ik niet onoverkomelijk. Want ik denk dat wij over het algemeen al twee periodes redelijk constant in onze prestaties zijn. Alleen deze wedstrijd is wel een uitschieter naar beneden.”

Van den Ham wond zich buitengewoon op over de tweede gele kaart voor verdediger Mawouna Amevor. ,,Ik ging met Braamhaar in discussie omdat ik het onterecht vond, want Mawouna raakte zijn tegenstander niet. Braamhaar zei daarop tegen me dat hij de intentie al een gele kaart waard vond. Tja, ik vind dat dan met twee maten meten op zo’n moment.”

Tekst: Arco Bomgaars / AD

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.