Terug van weggeweest

Jari Schuurman werd maandenlang aan de kant gehouden door een vervelende knieblessure. De 23-jarige middenvelder heeft in die tijd niet stil gezeten en keihard gewerkt om zo snel mogelijk terug te keren. Tegen Jong Utrecht en FC Eindhoven was het dan eindelijk weer tijd voor minuten, hoe ging hem dit af?

Hoe is het om na die lange periode van blessureleed weer minuten te maken?

Het is goed om weer terug te zijn, maar het gevoel heerst vooral, als je kijkt naar hoe we in de competitie zitten, dat we veel te weinig punten pakken. We laten gewoon te weinig zien.

Heb je het gevoel, nu je er weer bij bent, dat je daar verandering in kan brengen?

Daar ga ik in ieder geval alles aan doen. Ik denk dat ik redelijk inviel afgelopen wedstrijd en wat in heb kunnen brengen in de tweede helft. Ik wil alleen nog meer invloed hebben, het moet gewoon nog veel beter.

Je hebt nu ongeveer 70 minuten aan speeltijd gehad, hoe ging het voor je gevoel?

Ik zag wel een stap van vorige week tot deze week, dat het al wat makkelijker ging. Het is natuurlijk moeilijk om na acht maanden blessureleed gelijk op dit niveau in te stromen. Normaal speel je je wedstrijden bij Jong om wedstrijdritme op te doen, door de corona ligt dat nu helaas stil. Ik zal dus nu zo snel mogelijk via het eerste mijn topniveau aan moeten tikken. Ik hoop dat dit snel zal lukken.

Zoals je aangeeft kan je nu inderdaad niet extra minuten maken bij Jong om op niveau te komen. Doe je dan nu andere dingen extra om snel weer op niveau te komen?

Ja, bijvoorbeeld als we een dag vrij zijn. Dan kom ik gewoon naar de club om zelf te trainen. Als we ochtendtraining hebben train ik ’s middags ook zelf extra, dit jaar is echt de knop omgegaan dat dit soort dingen echt belangrijk zijn. Mede door mijn blessure heb ik wel doorgekregen dat ik veel dingen extra moet doen.

Is het lastig om ineens weer minuten te maken of gaat er direct een knop om en ga je weer voluit?

Die knop gaat eigenlijk direct om, ik denk ook dat ik er in principe gelijk sta. Alleen sta ik er nog met een bepaald niveau waarvan ik weet dat het veel beter kan. Het is zaak om dit niveau zo snel mogelijk te halen.

Hoe is het nu met je knie? Gaat het je goed af nu je weer minuten hebt gemaakt?

Het gaat goed, de dag na de wedstrijd is het wel volle bak herstellen om de dag daarna weer alles op te kunnen pakken. Ik denk dat ik voor de rest niet mag klagen, de fysio’s hebben me heel goed begeleid. Die wil ik daar ook voor bedanken. Die zijn echt acht maanden lang met me bezig geweest, doordeweeks, in het weekend. Die ben ik dus zeker dankbaar.

Hoe ga je bijdragen aan de ommekeer in de resultaten van de selectie?

Ik denk dat ik met mijn creativiteit sowieso voor doelpunten kan zorgen. Of dat nou doormiddel van assist, een goal of een aanval opzetten is, dat zien we wel. En ik denk dat ik ook één van de meest ervaren spelers ben, dus als ik kan bijdragen in het coachen en neerzetten van de ploeg, dan doe ik dat heel graag.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.