Terug op het oude nest

Giovanni Korte (20) opnieuw naar FC Dordrecht

ADO Den Haag-speler Giovanni Korte, die komende vrijdag 21 jaar wordt, stond sinds zijn aflopende huurcontract hoog op het verlanglijstje van FC Dordrecht. Vandaag wierpen de onderhandelingen vruchten af en werden clubs en speler het eens over een nieuwe verhuurperiode van één seizoen. Korte was afgelopen seizoen één van de smaakmakers van de Dordtse succesformatie die via de Play offs promotie wist af te dwingen. In 33 wedstrijden scoorde de aanvaller 15 keer.

Marco Boogers: “Korte is een bekend verhaal. Hij heeft zich vorig seizoen bewezen. Hij past bij ons en is razend populair bij de supporters. Er was mij heel veel aan gelegen om hem ook dit seizoen naar Dordrecht te halen.”

Ook Sem de Wit (19) maakt overstap van ADO naar FC Dordrecht

Jeugdinternational Sem de Wit verruilt ADO Den Haag per direct voor FC Dordrecht. De verdedigende middenvelder doorliep de jeugdopleiding bij Almere City FC en maakte bij die club ook zijn debuut in het betaalde voetbal. In totaal speelde hij 24 wedstrijden voor het eerste elftal. De Wit viel snel in positieve zin op bij de coaches van de vertegenwoordigende elftallen en werd op jonge leeftijd al met regelmaat geselecteerd voor Oranje O-17 en Oranje O-18. Ook debuteerde hij inmiddels in de O-19 selectie.

Technisch directeur Boogers is tevreden met de ADO-huurling: “Sem is een speler die ik al een tijdje met veel interesse volg. Ik verwacht veel van hem en denk dat Sem met zijn spel kan gaan verrassen.”

Beide talenten worden voor één seizoen gehuurd.

Foto: Erwin Spek/ Elisa Kuster

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.