Terechte zege op Den Bosch

Met bravoure en wilskracht sleepte FC Dordrecht de drie punten tegen Den Bosch over de meet: 2-1. De bij vlagen goed spelende thuisploeg had de zege al in de eerste helft veilig kunnen stellen, maar verzuimde de mogelijkheden te benutten. Zo bleef de wedstrijd spannend en boeiend tot het einde.

Dordt schoot uit de startblokken. Binnen anderhalve minuut liet de pijlsnelle Aliou Balde de gehele Bossche defensie zijn hielen zien en het nieuwe scorebord de 1-0 noteren. De dadendrang was daarmee niet voorbij. Met het vizier naar voren gericht bleek alleen het kruit in de neer gutsende regen niet droog te houden. De loop van Longo bleek vanaf elf meter niet trefzeker en zijn poging van afstand even later smoorde eveneens.

De elf van Santoni namen met het goede spel revanche voor de uitglijder van maandag. Ook na rust behield Dordt zijn solide optreden en gaf de Bossche opponent weinig gelegenheid, in de omschakeling bleef het zelf wel keer op keer dreigend. Ook toen had de score op kunnen lopen, maar pas toen Mauro Savastano na een geweldige loopactie vanaf links een mooie aanval over de rechterkant van dichtbij kon binnen glijden (2-0), leek de winst meer zekerheid te krijgen.

Het doelpunt van FC Den Bosch in de laatste van de vijf extra toegevoegde minuten mocht geen aansluitingstreffer meer genoemd worden. De Krommedijk dompelde zich na de regen zodoende in vreugde.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; El Azzouzi (Wielzen), Van Huizen, Van den Avert; Schippers (Koswal), Schuurman, Reemst (Miceli), Brito  (Savastano); Balde (Pinas), Longo, Suray.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.