Telstar wint na spannende wedstrijd aan de Krommedijk

Vanavond speelden de Schapekoppen thuis tegen Telstar voor de 27ste speeldag van de Jupiler League. Aan de Krommedijk mocht de ploeg van trainer Gérard de Nooijer het opnemen tegen de nummer vijf van het klassement. Bij de Dordtenaren was Amevor geblesseerd.

De Dordtenaren begonnen sterk aan de wedstrijd en kwamen na vier minuten op voorsprong door een kopbaldoelpunt van Daniël Breedijk. Zijn kopbal week af op Cabral en belandde zo in doel. In de twintigste minuut kreeg Telstar een goeie kans maar Korpershoek schoot de bal hard over doel. In minuut 23 kreeg Telstar een hoekschop en Novakovich kon de bal aan de eerste paal makkelijk binnenkoppen. In de laatste minuut van de eerste helft kon Platje door een slechte terugspeelbal van Delorge bijna de 1-2 binnen schieten maar de bal ging naast het doel.

In het begin van de tweede helft kon Telstar meteen de 1-2 maken. Novakovich kreeg de bal voor de voeten en schoot de bal in de korte hoek tegen de netten. Telstar bleef de sterkste ploeg en in minuut 68 kon Hamdaoui na een goeie dribbel de 1-3 tegen de netten schieten. Robert Mutzers kon voor de Dordtenaren nog de 2-3 binnen schieten vijf minuten voor affluiten. Na een spannend slot bleef de stand 2-3.

Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma tegen De Graafschap. De vorige wedstrijd tegen De Graafschap werd een 1-1 gelijkspel in het Riwal Hoogwerkers Stadion. Tot volgende week in Doetinchem!

Opstellingen
FC Dordrecht: Janssen(K); Stankov, Breedijk, Bliek, Delorge; Hamer © (81’ Rosenthal), Kok (73’ Boumediene), Mahmudov; Mutzers, Arias (57’ Groothusen), Calcan

Telstar: de Boer(K); Brito (73’ Sno), Lopes Cabral, Van Ieperen, Van Huizen; Van Heertum, Schouten (87’ Lynen), Korpershoek © (46’ Najah); Platje, Novakovich, Hamdaoui

Doelpunten: 4’ Breedijk 1-0, 23’ Novakovich 1-1, 50’ Novakovich 1-2, 68’ Hamdaoui 1-3, 85’ Mutzers 2-3

Kaarten
Geel: Najah, Calcan
Rood: /

Foto’s: Proshots

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.