Teleurstelling in Dordrecht

Op een frisse dinsdagavond werd het bekeravontuur van FC Dordrecht voortgezet tegen SC Cambuur. Na een heel erg rustig begin van de wedstrijd kwam SC Cambuur na 24 minuten op voorsprong nadat Balk per ongeluk de bal binnen schiet. Na rust verdubbelde Uldrikis, na een twijfelachtige beslissing van de scheidsrechter, de voorsprong. Ook een derde treffer werd binnen gewerkt. Twee goal van de Schapekoppen werden afgekeurd. Al met al een teleurstellende avond aan de Krommedijk.

Er zijn twee veranderingen in het basiselftal van FC Dordrecht. Brito speelt in plaats van Hilton en Smolarczyk vervangt de geschorste Tsoungui. Op de bank is ruimte voor drie jongeling: Kroll, van Gennip en Dimitrijevic.

De wedstrijd begint redelijk tam met voor beide teams een enkel kansje. In de 15e minuut lijkt Elso Brito vervelend geblesseerd te raken aan zijn arm of schouder, het ziet er niet goed uit. De linksachter wordt dan ook direct vervangen door John Hilton. In de 24e minuut komt SC Cambuur echt uit het niks op voorsprong. Remco Balk geeft vanaf de rechterkant een voorzet die verassend genoeg het doel indraait, Balk lijkt er zelf ook van te schrikken. Na de goal is er een kans voor Sebaoui na een counteraanval, hij draait de bal naast het doel van Osch.

Ruim tien minuten voor rust lijkt Ilias Bronkhorst een rebound binnen te werken en de 1-1 stand op het scorebord te zetten, helaas heeft de grensrechter buitenspel geconstateerd. Deze twijfelachtige beslissing leidt tot ongenoegen bij het publiek. De kansen zijn nu voor de Dordtenaren, Osundina wordt diep gestuurd maar Van Osch is net iets eerde bij de bal. Amper een minuut later haalt Shiloh ’t Zand snoeihard uit maar Van Osch weet opnieuw de bal te redden. Het slotakkoord is voor Jari Schuurman, hij pikt een afvallende bal op en schiet hem net over het doel. Zo gaat FC Dordrecht de rust in met een 0-1 achterstand.

De tweede helft begint met een tweetal kansen voor Shiloh ’t Zand. Zijn eerste kans belandt in de handen van Osch die simpel weet de redden. Van Osch heeft met de tweede kans meer moeite, ’t Zand krult een vrije trap geweldig in de hoek maar de keeper weet zijn vingertoppen er tegen aan te zetten. Na zo’n tien minuten spelen is Milan Smit gevaarlijk, Doornbusch tikt de bal dicht bij de grond uit de hoek.

SC Cambuur verdubbeld in de 58e minuut de voorsprong via Uldrikis. De spits werkt van dichtbij binnen. In de opbouw naar de goal werd Mathis Suray overduidelijk in zijn rug geduwd maar de grensrechter kent een moment van onoplettendheid. Een minuut later constateert diezelfde grensrechter dat de bal over de achterlijn is geweest terwijl Sebaoui zijn voorzet bij Suray aflevert die weet te scoren, zo wordt er voor de tweede keer een goal afgekeurd.

In de 67e minuut raakt Remco Balk de paal na een knappe dribbel, de bal gaat net niet in het doel en zo is het geluk eindelijk eens aan Dordtse zijde. In de tegenaanval komt Sebaoui naar binnen en lost een geplaatst schot, de bal gaat rakelings langs het doel van Yanick van Osch. Om te zorgen voor doelpunten brengt Santoni Segecic en De Bie in het veld voor Osundina en Schuurman.

Van Kaam beslist ongeveer tien minuten voor tijd de wedstrijd, na een vlijmscherpe counter rondt hij rustig af. In de slotfase zijn er nog wat kansjes voor onder ander Sebaoui maar FC Dordrecht maakt geen kans op een ere treffer. De bekeravond eindigt in een deceptie voor de Schapekoppen, er wordt verloren met 0-3.

Bedankt voor de aanmoedigingen en de goede sfeer in het stadion! Zien we jullie zaterdag weer tegen FC Emmen? Koop je kaartje via tickets.fcdordrecht.nl

Opstelling FC Dordrecht: Trevor Doornbusch; Ilias Bronkhorst, Jop van der Avert, Bartek Smolarczyk, Elso Brito (17. John Hilton); Jari Schuurman (72. Joey de Bie), Shiloh ’t Zand, Mathis Suray; Korede Osundina (72. Adrian Segecic), Rene Kriwak, Ilias Sebaoui