Tegenvaller in Tilburg

FC Dordrecht zit in de wachtkamer. Van Willem II werd vrijdag verdiend met 3-1 verloren. De Tricolores kunnen woensdag de eerste plaats overnemen van de Schapenkoppen. Het wordt nu hopen op Brabantse misstapen.

Het verschil met Willem II bedraagt nog altijd één punt. De spelers van Jurgen Streppel halen woensdag in tegen De Graafschap. Als ze winnen of gelijk spelen, wordt FC Dordrecht jager in plaats van prooi. Het doelsaldo van Willem II is namelijk beter.

Toch heeft FC Dordrecht vertrouwen. Dat heeft te maken met het spel in de tweede helft van de wedstrijd in Tilburg. Daarin nam het team het initiatief. Als beter met de kansen om was gesprongen, had er een hele andere score dan 3-1 op het bord gestaan. Nu was het doelpunt van Paul Gladon in de laatste minuut slechts een kleine, toch positieve, pleister op de wonden.

Voor rust ging het mis. Al na twee minuten spelen opende Ruud Boymans de score. De sterke spits was scherper dan iedereen en werkte de bal van een paar meter afstand achter doelman Warner Hahn. FC Dordrecht kwam er niet aan te pas in het eerste kwartier, waardoor trainer Harry van den Ham zijn spelers Robin Gosens en Giovanni Korte warm liet lopen. In de 38ste minuut tekende Bruno Andrade voor de 2-0. Even later haalde Van den Ham Wilmer Kousemaker en Erixon Danso naar de kant en kwamen Gosens en Korte binnen de lijnen.

Middenvelder Youri Loen zag het vanaf de tribune teleurgesteld aan. Hij was gepasseerd ten faveure van William Troost-Ekong. De huurling van FC Groningen stond centraal achterin, Matthew Steenvoorden was de nummer tien. Ook met die tactische omzetting kreeg FC Dordrecht voor rust geen grip op het sterke Willem II.

De Tilburgers konden de teugels iets laten varen. Dat blijft gevaarlijk, want FC Dordrecht scoort bijna altijd. In het eerste kwartier na rust waren Gosens en Rihairo Meulens dicht bij de aansluitingstreffer. Uit het niets zorgde spits Boymans met een heerlijke knal voor de 3-0. De goal van Gladon in de laatste minuut kwam te laat.

Het tactische plan van Van den Ham kwam helaas niet uit. Wel zijn de spelers tot het einde blijven werken om te proberen een goed resultaat te behalen. FC Dordrecht moet hopen dat Willem II woensdag tegen De Graafschap verliest en moet zelf al zijn wedstrijden blijven winnen. Met de hulp van onze ook in Tilburg talrijk aanwezige supporters gaat iedereen tot het uiterste, dus we geven de moed niet op. En: wij staan nog altijd bovenaan.

Opstelling Willem II: Swinkels, Cornelisse (76. Vossebelt), D.Wuytens, Peters,Heymans, S.Wuytens (63. Heerkens), Haemhouts, Messaoud, Ondaan, Boymans, Andrade (84. Vicento).
Opstelling FC Dordrecht: Hahn, Fortes (77. Zschuschen), Haddad, Troost Ekong, Peersman, Ojo, Kousemaker (38. Gosens), Steenvoorden, Meulens, Gladon, Danso (38. Korte)
Bijzonderheden: Scheidsrechter Pieter Vink gaf geel aan Jordens Peters van Willem II en Jeffry Fortes en Matthew Steenvoorden van FC Dordrecht.

Tekst: Maarten de Jong
Foto’s: Erwin Spek | Bekijk de complete fotorapportage van “Willem II – FC Dordrecht”

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.