Teamgeest, karakter en talent

Op Woudestein sleepte FC Dordrecht een felbevochten 1-1 gelijkspel uit een enerverende strijd. De levendige derby leverde tal van kansen waarvan Excelsior het grootste deel mocht opeisen, maar Warner Hahn had een engeltje op de lat. De weer voor Jong Oranje geselecteerde keeper kreeg vier keer de assistentie van het aluminium en zag voormalig ploeggenoot Lars Veldwijk een strafschop huizenhoog over knallen. Het geluk van de koploper was aan de Dordtenaren gegund.

Zonder de geschorste Fortes en Onyeike, met Lima, Carrasco, Kousemaker en Balrak op de absentielijst en niet geheel frisse Alisic op de bank stond er een gemuteerd aan de start. Nieuwkomer Vorstermans startte op rechtsback en de teruggekeerde Haddad vormde samen met de net op tijd fitte Wormgoor het centrum van de defensie. Peersman mocht na zijn schorsing weer spelen en rechts voorin begon Mayele aan zijn eerste basisoptreden.

Ook in de gewijzigde samenstelling speelde Dordt het eigen spel op vreemde bodem. Gesteund door een vol uitvak pakte het de controle over de wedstrijd, al was de grootste kans voor de thuisclub. Botaka scheerde van dichtbij de lat boven Hahn.

Op het halve uur leek een nieuwe verrassing in aantocht. Ismo Vorstermans kopte een op maat gesneden corner van Yoëll van Nieff fraai tegen het net: 0-1.

Vijf minuten later bood de debutant ongewild de gelegenheid voor de gelijkmaker toen hij geblesseerd op het veld lag. Hutten profiteerde (1-1) en Vorstermans moest strompelend het spel verlaten. Everon Pisas (vorig jaar nog linksbuiten in de A-jeugd) nam de rechtsbackplaats over.

In de tweede helft trok de thuisclub het initiatief meer naar zich toe. Met een gemiste penalty, schoten op lat en paal én de onverzettelijk passie waarmee FC Dordrecht zich verweerde kreeg de strijd een boeiend aanzien. Omdat beide ploegen op zoek bleven naar de volle winst, hield de spanning tot de minuut aan.

FC Dordrecht overleefde op wilskracht en staat ook na de vierde speelronde nog steeds verrassend bovenaan de ranglijst.

Scoreverloop: 0-1 Vorstermans (28), 1-1 Hutten (33).

Opstelling FC Dordrecht: Hahn; Vorstermans (34. Pisas), Wormgoor, Haddad, Peersman; Vet, Luckermans, Van Nieff (79. Alisic); Mayele (68. Korte), Gladon, Danso.

Bijzonderheden: Gele kaarten voor Vet, Pisas, Van Nieff en Wormgoor. Vorstermans en Mayele met hamstringblessures uitgevallen.

Foto: Erwin Spek | Bekijk de complete Fotorapportage van Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.