Supporters voeren actie voor hun club

Donderdagavond hebben de supporters een ‘brainstormsessie’ bij elkaar geroepen. Om half acht was het supportershome als bij een thuiswedstrijd volgelopen. “In tijd van nood leer je je beste vrienden kennen”, en dat zijn dus de supporters. Eenduidig lieten zij blijken pal achter de club te staan en allemaal bereid waren om hun steentje bij te dragen aan het nieuwe stadion. Dat immers is bepalend voor de toekomst van de club.

Deze week stond in Voetbal International een uitgebreide reportage over FC Dordrecht en de al lang lopende besognes met de gemeente inzake het noodzakelijke nieuwe stadion. Dat was het sein voor de supporters om zich te gaan laten horen. Al die jaren hadden zij zich gehoorzaam geluisterd naar de debatten over hun club en hun zorgen over de toekomst slechts met elkaar gedeeld. Nu kon het echter niet langer zo. Unaniem was er het gevoel ontstaan dat de gemeente met de belangen van het betaalde voetbal liep te sollen.

Daarom is deze week spontaan de actie “Red onze Club” gestart. Een initiatief van de vaste aanhang die wil laten weten dat FC Dordrecht heel veel voor hen betekent. Zij willen daarom ook nu alles geven om de club te helpen. “We willen de gemeenten laten zien dat FC Dordrecht heel goed ligt bij de bevolking van onze stad. We willen ze duidelijk maken dat Dordrecht een nieuw stadion nodig heeft en hogerop kan komen. Onze club mag nooit verloren gaan!”, zo werd verteld.

West en Noord hebben de handen ineen gesloten en zijn van zins de hele stad te veroveren. Aanstaande zondag verzamelen de supporters zich om 12:00 uur andermaal bij het supportershome om vandaar uit in alle wijken handtekeningen te gaan verzamelen. De teller stond donderdagavond al bijna op vijftienhonderd, maar het beoogde aantal ligt vele malen hoger. “Dat gaan we makkelijk halen”, werd er gezegd. “We zijn nog niet eens begonnen”.

Inmiddels is er een Facebookpagina gemaakt en is er een website onderweg.

Voor de komende thuiswedstrijd tegen Excelsior is er een spandoekenactie in de maak en wordt er grote belangstelling verwacht. “We komen echt allemaal naar het stadion en zullen laten zien hoe groot en mooi FC Dordrecht is”.

Samen Strijden Samen Winnen, dat is het nieuwe motto.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.