Successen voor jeugdopleiding

In zijn eerste jaar als Hoofd Opleidingen bij FC Dordrecht mocht Rob de Boer al na een half seizoen de eerste successen bijschrijven. Onder zijn leiding werd de Onder-18 selectie kampioen en promoveerde ook het Onder-17 elftal.

Zaterdag kon na een klinkende 5-1 zege op Nieuwerkerk de vlag in top. “We hebben een leuke lichting bij de Onder-18 en zijn terecht kampioen geworden, als ik het mag zeggen”, vertelt Rob de Boer met een trotse glimlach om zijn lippen. “Ook zaterdag speelden we vooral op de helft van de tegenstander, maar de meeste ploegen zakken vaak in tegen ons. We zijn daar inmiddels aan gewend en eigenlijk is het ook gewoon een compliment voor onze kracht”.

Die aanvallende kwaliteiten blijken ook wel uit de doelcijfers van 75 voor en 12 tegen na 14 wedstrijden. “Het was ook niet het aller moeilijkste in onze divisie”, blijft De Boer realistisch. “De eerste doelstelling is gerealiseerd, nu moeten we alleen doorgaan. Ook na de winter willen we weer bovenin meedraaien”.

De “Riwal Youth Academy” heeft voldoende talent. Al in de eerste helft van de competitie stroomden meerdere spelers door naar een hogere selectie. De nog 17-jarige Bozhidar Tanev maakte zelfs al zijn officieuze debuut in het eerste elftal tijdens de oefenwedstrijd tegen FC Eindhoven tijdens de WK-break.

Met een ruime 5-2 overwinning op Excelsior Maassluis stelde FC Dordrecht Onder-17 op dezelfde dag promotie veilig. Komende zaterdag kan het elftal van trainer Ricardo Ottevanger – ijs en weder dienende – bij Alexandria’66 ook de kampioenschaal in ontvangst nemen.

Die middag speelt Onder-14 de belangrijke thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag voor lijfsbehoud op het hoogste niveau van Nederland.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.