Strijdend ten onder in Kerkrade

FC Dordrecht wist niet te winnen in en tegen Kerkrade. Met 4-1 werd er in het Parkstad Limburg Stadion verloren. Daarmee behoudt FC Dordrecht de vijfde plek in de Keuken Kampioen Divisie

FC Dordrecht begon de wedstrijd zwak. De eerste tien minuten waren chaotisch, van beide kanten. Er leek voor beide ploegen weinig in te zitten. Daarna kwamen er in korte tijd twee kansen voor Roda die beide werden uit het doel werden gehouden door Plogmann. Na vijftien minuten kreeg Receveur geel nadat hij een overtreding had gemaakt. Een paar minuten later scoorde Roda JC de openingstreffer nadat zij al een tijdje druk uitoefende op de Schapekoppen. Kongolo opende de score.

In de 23e minuut kwam Suray tot scoren, alleen ging de vlag van de scheidsrechter omhoog. De stand bleef 1-0. Zes minuten later leverde Mbayo een mooie voorzet voor Suray, een goal bleef uit. Zonder extra tijd floot de scheidsrechter af voor de rust.

Na rust was het snel raak. Sejk wist de tweede goal voor de Kerkradenaren te scoren. Zo leek het een zware avond te worden voor FC Dordrecht. Een aantal minuten na de goal pakte ’T Zand geel. Na de kaart werden Van der Avert en Kriwak gewisseld voor Brito en Osundina. ’T Zand wist wel de spanning terug te brengen nadat hij in de 64e minuut de aansluitingstreffer op zijn voet nam. Een aantal minuten na de goal werd Receveur gewisseld voor Segecic.

FC Dordrecht bleef maar aanvallen en wist kansen te creëren, maar het afmaken lukte niet. In minuut 87 was een comeback uitgesloten toen Joey Müller de 3-1 binnentikte. Het ging van kwaad naar erger toen in de blessuretijd de verdediger zijn tweede van de avond scoorde. Een domper voor FC Dordrecht dat strijdend ten onder ging. Op naar volgende week, wanneer wij VVV Venlo mogen verwelkomen aan de Krommedijk.

Luca Plogmann; Bronkhorst, Ruben Kluivert, Antef Tsoungui, Jop van der Avert (Elso Brito ’57); Tim Receveur (Adrian Segecic ’69), Shiloh ’t Zand, Mathis Suray; Dylan Mbayo, Rene Kriwak (Korede Osundina ’57), Ilias Sebaoui