Straatvoetballen bij FC Dordrecht

De SVBN (Straat Voetbal Bond Nederland) organiseert jaarlijks in samenwerking met lokale organisaties de Nationale Straatvoetbalkampioenschappen. De aftrap vindt traditioneel plaats op 5 mei: de Nationale Straatvoetbaldag. In opvolging van de voorrondes op 5 mei vinden verderop in mei en in juni regiofinales plaats in meerdere gemeenten. Hier strijden de winnende teams om een plaats in de landelijke finale van de Nationale Straatvoetbalkampioenschappen. 

FC Dordrecht is meer dan (veld)voetbal!

FC Dordrecht organiseert dit jaar de Nationale Straatvoetbaldag in Dordrecht. De parkeerplaats naast het stadion de Krommedijk zal maandag 5 mei de “place to be” zijn voor straatvoetballend Dordrecht.

Het motto van de dag is: “schop de bal, schop geen rotzooi!”, een credo waaraan veel waarde wordt gehecht. Om dit te bereiken is het van groot belang om in een vertrouwde, sportieve en onderhoudende setting te kunnen sporten. Straatvoetbal is hier uiterst geschikt voor want het omvat meer dan alleen voetbal. Het is een sociale happening waarin muziek, eten, plezier en onderlinge communicatie minstens even belangrijk zijn.

Straatvoetbal verbindt mensen en draagt bij aan de leefbaarheid in de wijk. Het brengt buurtgenoten bij elkaar; jongens en meisjes, jong en oud, autochtoon en allochtoon. Mensen die elkaar normaal nooit tegenkomen treffen elkaar in en rond het spel. Ze communiceren met elkaar en blijven dat doen, ook na afloop. En dat alles onder het eerder genoemde motto: “schop de bal, schop geen rotzooi!”

Programma

Deze dag kunnen, bij voldoende aanmeldingen, alle doelgroepen deelnemen aan dit 4 tegen 4 toernooi waarbij de winnaars zich plaatsen voor de regiofinale.
Er zal gespeeld worden in de volgende doelgroepen en opde volgende tijden:

6 – 9 jaar      10.00 – 12.00 uur
10 – 12 jaar  12.30 – 14.30 uur
13 – 15 jaar  15.00 – 17.00 uur
16+                17.30 – 19.30 uur

Uiteraard kunnen zowel jongens als meisjes aanmelden!

Wil je je aanmelden mail dan je teamgegevens naar johan.versluis@fcdordrecht.nl

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.