Sterk FC Dordrecht biedt tegen ADO binnen de lijnen wel lichtpunten

Op een zwoele zomeravond in Den Haag keerde FC Dordrecht huiswaarts met een nederlaag (3-2), maar het was er wel eentje met perspectief. Ellendig is de situatie buiten het veld, met de zieke trainer Theo Bos, maar bínnen de lijnen waren veel lichtpunten te zien. Interim-trainer Virgil Breetveld had er oog voor, ondanks de lastige spagaat tussen het relativeren van voetbal en een professionele blik in de richting van de eerste competitiewedstrijd, op 10 augustus bij FC Emmen.

FC Dordrecht speelde met name in de eerste helft voortreffelijk. De Dordtse voorsprong bij rust (0-1) was verdiend. De bal ging aardig rond en ADO Den Haag, toch een eredivisieclub, kwam er amper aan te pas. ,,We hebben het heel aardig gedaan. Ik had niet gedacht dat we dit al konden brengen. Een wereld van verschil met de wedstrijd pas tegen Feyenoord,” vond Breetveld.

De opwaartse lijn staat volgens hem niet los van de gewijzigde tactiek. FC Dordrecht keerde gisteren terug naar de huisstijl en speelde gewoon weer met drie spitsen, net als vorig seizoen. Afgelopen weken werd het geprobeerd met een 4-4-2-formatie, maar dat bleek geen succes. Breetveld: ,,Ik denk dat de spelers zich prettiger voelen bij 4-3-3, dan is er meer duidelijkheid.”

Als inschuivende verdediger onderscheidde Danny Post – vervanger van de geblesseerde Johan Versluis – zich. Ook een andere speler uit de achterhoede zette zichzelf in de schijnwerpers. Roderick Gielisse maakte tegen zijn oude club de openingstreffer. In de tweede helft pakte ADO Den Haag de zaken energieker aan en moest FC Dordrecht terug. Grote kansen gaf Dordt nauwelijks weg, maar drie dode spelmomenten leidden toch tot een wat geflatteerde tussenstand van 3-1. De 3-2 van invaller en proefspeler Javier Martina, een mooie kopbal, kwam te laat.

Trainer Maurice Steijn van ADO Den Haag was niettemin vol lof over FC Dordrecht, de club waarmee ADO nauw samenwerkt. ,,Ik vind het een leuke, frisse en goede ploeg. Voor ons een prima tegenstander.”

Bij FC Dordrecht werd in de tweede helft volop gewisseld. Eén van de invallers was Rogier Molhoek, die in Dordrecht (evenals Maceo Rigters) zijn conditie bijhoudt. Nog niet duidelijk is of hij blijft. Voor de zekerheid zijn bij FC Dordrecht deze week twéé elftalfoto’s gemaakt: één met Molhoek en één zonder hem. De 31-jarige middenvelder staat wel open voor een langer verblijf. ,,Ik heb na de winterstop bij VVV Venlo geen minuut gespeeld. De clubs zullen niet voor me in de rij staan. Ik heb het hier erg naar mijn zin, dus wie weet. Ik ben in elk geval blij dat ik vandaag weer speelminuten heb kunnen maken.” Coach Breetveld: ,,Het mag duidelijk zijn dat we Molhoek er dolgraag bij willen hebben. Hopelijk lukt het.”

Opstelling FC Dordrecht: Hahn; Amevor, Lima, Post, Gielisse; Kousemaker, Mendes Rodrigues, Alisic, Rijsdijk; Veldwijk, Curiel. Invallers: De Graaf, Lizardo, Martina, Molhoek, Potkamp, Samoender.

Tekst: Lars Omloo / AD

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.