Sterk FC Dordrecht wint in Almere

In Almere bracht FC Dordrecht de runner-up van de tweede periode tot staan en zichzelf weer in het zadel in de top van ranglijst. In een zowat alles biedende wedstrijd versloeg het Almere City FC met 2-3. De zege kreeg nog meer gestalte omdat de Dordtenaren bijna een uur lang met een man minder in het veld stonden.

Voor aanvang was er een dubbel gevoel omdat een groepje supporters met de trein niet verder was gekomen dan het station terwijl de wedstrijd juist zou beginnen met een minuut stilte in het kader van “Zonder respect geen voetbal”.

De thuisclub waande zich na vijf opeenvolgende overwinningen favoriet en begon voortvarend aan het duel, maar de gasten pareerden even strijdvaardig. Zonder de geschorste Post, de geblesseerde Alisic en de gepasseerde Veldwijk toonde de gewijzigde samenstelling de kracht van de huidige selectie. Aanvoerder Rogier Molhoek zorgde voor de balans, Jeffry Fortes versterkte in een nieuwe rol het middenveld en Jessy Mayele was voorin een sterk aanspeelpunt. Het resulteerde in een enerverende openingsfase, een prima eerste helft en een gedegen vervolg.

Toch was het eerst Almere dat het scorebord in beweging mocht brengen. Marvin Peersman had het moeilijk tegen voormalig Dordrecht-speler Rihairo Meulens en had binnen tien minuten weer een overtreding nodig om de aanvaller tegen te houden. Binnen het strafschopgebied wees Sanders gedecideerd naar de stip. Jason Oost vonniste koelbloedig: 1-0.

Dordt bewees al vele malen eerder dit seizoen over veerkracht te beschikken en trok het initiatief definitief naar zich toe. Op het kunstgras van het Mitsubishi Forklift Stadion liepen de combinaties over links, rechts en door het midden soepel in de richting van de sterke doelman Dennis Gentenaar. Na bijna een handvol kansen rondde Jeffrey Rijsdijk uit één van die aanvallen een afgemeten voorzet van Moussa Kalisse succesvol af: 1-1.

Na iets meer dan een half uur kwam FC Dordrecht verdiend op voorsprong. Dit keer was de aalvlugge Garry Mendes Rodrigues die vanaf de achterlijn op eigen kracht Gentenaar in de korte hoek verraste. De 1-2 was een schrille afspiegeling van de verhoudingen, maar dat beeld veranderde weldra. Scheidrechter Jeroen Sanders herpakte een ongelukkige traditie en toonde zijn zevende rode kaart in de acht wedstrijden onder zijn leiding. Peersman was met twee maal geel dit keer het slachtoffer.

Moussa Kalisse (onderweg naar de zijlijn ook nog met geel bekeurd!) werd door Harry van den Ham snel ingeruild voor Ricardo Samoender om het defensieve evenwicht te herstellen en Almere rook een kans. Toch leek Dordt ongeschonden de rust te halen, maar toen de thee in de kleedkamers al klaarstond was Warner Hahn alsnog geslagen toen een van richting veranderd schot van Faik zijn domein binnen zeilde: 2-2.

Na de onderbreking ging Almere City op jacht naar de zesde overwinning, de ploeg van Fred Grim liep zich echter stuk op de hechte verdediging van Dordrecht. Onder aanvoering van het sterke tandem Lima – Amevor werd nauwelijks iets weggegeven en in de omschakeling treinde het loopwonder Rijsdijk veelvuldig in de richting van het duo Mayele – Mendes die balvast en behendig voor gevaar bleven zorgen.

Uit één van die counters bekroonde Garry Mendes Rodrigues zijn goede wedstrijd door de panklare voorzet van Jessy Mayele tegen de touwen te schuiven. De 2-3 bleek de winnende treffer omdat Warner Hahn in de slotfase in een één-tegen-één duel de gelijkmaker voorkwam.

In de aanloop naar de bekerkraker tegen AZ komende dinsdag was de zege een mooie opsteker voor club en supporters.

Scoreverloop: 1-0 Oost (9/pen), 1-1 Rijsdijk (22), 1-2 Mendes (33), 2-2 Faik (45), 2-3 Mendes (66).
Opstelling FC Dordrecht: Hahn; Gielisse, Lima, Amevor, Peersman (35. rode kaart); Fortes, Rijsdijk, Molhoek (76. Vlasblom); Kalisse (39. Samoender), Mayele, Mendes (87. Martina).
Bijzonderheden: Sanders gaf twee gele kaarten aan Peersman en één aan Kalisse en Hahn.

Foto’s: Proshots

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.