Sterk afsluiten tegen goede bekende

Sparta Rotterdam in de Jupiler League, FC Dordrecht in de Eredivisie

Paul Gladon heeft het scenario vaak gehoord. Kan, maar de huurling van de Rotterdammers heeft louter invloed op het spel van zijn tijdelijke werkgever. Sentiment telt vrijdag in het onderlinge duel niet. 

Doet-ie het nou wel of doet-ie het nou niet? Het zal maar gebeuren dat Paul Gladon scoort tegen de club waarbij hij onder contract staat. Geen probleem, meent hij zelf. “Dat zou mooi zijn. We willen met FC Dordrecht met een goed gevoel de nacompetitie in. Dat kan met een overwinning of in ieder geval een mooi resultaat.”

In de wedstrijd in Rotterdam (2-3 winst) vond de topscorer ook al het net. Toen vierde de aanvaller zijn treffer iets te enthousiast, nu zal dat anders zijn. “Dus niet te uitbundig. Dat heeft ook geen zin nu het reguliere seizoen er eigenlijk op zit. We weten allebei dat we de ons hebben geplaatst voor de play-offs. We moeten geen schade oplopen. Dat is het belangrijkste.”

Het wordt ongeacht of Gladon nu scoort een bijzondere wedstrijd. Hij kan zich nog één keer laten zien tegen de ploeg waarbij hij komend seizoen weer speelt. De supporters van de Rotterdammers kennen de doelpuntenmaker inmiddels al. “Ze riepen in de eerste wedstrijd vervelende dingen. Ik kan me daar niet druk om maken, focus me gewoon op het spelletje.”  Want alleen op de grasmat kan de topscorer doen waar hij goed in is.

De spits van FC Dordrecht vond al zeventien keer het net. Johan Voskamp, de concurrent van Gladon bij Sparta, scoorde twaalf keer. “Technisch directeur Leo Beenhakker heeft gezegd dat hij graag met me verder wil”, zegt Gladon. “Sparta is een mooie club, maar FC Dordrecht is wat mij betreft ook een mooie optie. Het gaat er om dat ik veel aan spelen toe kom.” Vrijdag speelt hij sowieso met FC Dordrecht tegen Sparta Rotterdam. Scoren zou mooi zijn. Want het antwoord op de vraag of hij het doet of niet doet, is wat hem betreft volmondig ja.

Tekst: Maarten de Jong

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.