Steeds meer een leider

In zijn tweede seizoen aan de Krommedijk is Danny Post uitgegroeid tot één van de aanjagers van FC Dordrecht. De op papier derde aanvoerder droeg het vaakst de aanvoerdersband en neemt meer zijn verantwoordelijkheid binnen de lijnen. Opmerkelijk voor iemand die zegt dat hij buiten het veld een binnenvetter kan zijn.

Een mooi moment kort voor het begin van het interview met Danny Post: technisch manager Marco Boogers interrumpeert met zijn visie over de middenvelder die ook als centrale verdediger uit de voeten kan. ,,Danny ontwikkelt zich perfect, hij is uitgegroeid tot een persoonlijkheid die ook in mindere wedstrijden overeind blijft.”

Amsterdammer Post, doorgaans niet op zijn mondje gevallen, blijft stil als Boogers spreekt. Even later volgt zijn toevoeging: ,,Mooie woorden van Marco, die onderstrepen dat ik wel stappen heb gemaakt. Het eerste jaar bij FC Dordrecht was toch een soort aanpassingsjaar, de stap van het tweede van FC Groningen naar spelen in de Jupiler League met Dordrecht was groot. Dit jaar wordt er meer van me gevraagd, moet ik ook de leiding nemen in het veld. Die verantwoordelijkheid wil ik dragen.”

De 23-jarige voetballer is gerijpt, als speler maar ook als mens door de gebeurtenissen die hij in de periode van anderhalf jaar bij FC Dordrecht heeft meegemaakt. ,,De trainerswisselingen, maar vooral de ziekte en de dood van onze trainer Theo Bos hebben veel impact gehad. Dat is confronterend, maar ik denk dat we er als groep en ook individueel goed mee omgegaan zijn. ”

,,Als het om emoties gaat ben ik best een binnenvetter. Dan krop ik gevoelens op en die komen er op een gegeven moment uit. Ja, dan ben ik wel anders dan dat mensen mij kennen want normaal heb ik mijn woordje wel klaar. Hoe moeilijk het ook is, we moeten nu proberen een streep te zetten onder wat gebeurd is en verder gaan. Dat zou de trainer ook zo gewild hebben.”

Na Wilmer Kousemaker en Rogier Molhoek is Danny Post officieel de derde ‘captain’, maar hij droeg het vaakst de aanvoerdersband om de arm. ,,Dat heeft zo zijn redenen gehad, door het herstel van Wilmer en ook de blessure waarmeer Rogier te kampen kreeg. Maar ik voel me wel prettig in de rol van aanvoerder: mensen op hun plek zetten, coachen, aanjagen.”

De veranderingen ten spijt, ook dit jaar liep Danny Post tegen menig gele kaart aan. ,,Ik ben gedisciplineerder geworden, maar het lijkt soms wel of scheidsrechters weten dat ik meedoe. Ik kreeg zelfs een kaart toen ik met mijn schoen verstrikt raakte in de veter van een tegenstander. Ik snap soms wel wat Mark van Bommel moet voelen, als het lijkt dat je gezocht wordt.”

Post, die tot medio 2014 onder contract staat in Dordrecht en die zich gelukkig prijst met de keuze om destijds niet in Groningen zijn verbintenis te verlengen, is met zijn ploegmakkers nog altijd op jacht naar een plek in de play-offs. ,,Voor de winterstop was er soms een onoverwinnelijk gevoel,” geeft Danny Post aan. ,,Vervolgens kwamen we in een dip, waar alle ploegen wel mee te maken hebben. Maar bij ons duurde die dip wel lang. Uit bij Eindhoven enkele weken geleden had ik het gevoel dat we weer die macht van voor de winterstop hadden. Als we die lijn weer oppakken, dan houden we absoluut kans.”

Tekst: Arco Bomgaars / AD
Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.