Standvastig in ondertal

FC Dordrecht houdt zege vast tegen Telstar

Ondanks de uitsluiting van verdediger Roderick Gielisse hield FC Dordrecht drie punten over aan het thuisduel tegen Telstar. De Krommedijkbewoners hielden in ondertal net genoeg marge over om vastere grond in de subtop te krijgen: 3-2.

Twee-blackoutmomenten van Gielisse hadden FC Dordrecht flink wat schade kunnen berokkenen. Maar na een geschonken strafschop en een aansluitende tweede gele kaart voor een overtreding op vijandelijke helft van de rechtsback bleef de formatie van interim-trainer Harry van den Ham zonder kleerscheuren door in gedecimeerde toestand de overwinning vorm te geven.

Van den Ham had maatregelen aangekondigd na het 1-1 gelijkspel van een week eerder bij FC Oss. In vergelijking met het bezoek aan Brabant was het Dordtse basisteam op drie plekken gewijzigd. Danny Post, Wilmer Kousemaker (wederom een terugslag na de ziekte van Pfeiffer) en Jessy Mayele ontbraken. In plaats van dit drietal begonnen Ricardo Samoender (hij startte als linksback, waardoor Mawouna Amevor opschoof naar het centrum), Adnan Alisic en Moussa Kalisse.

Een geëngageerd FC Dordrecht kogelde uit de startblokken en had binnen het kwartier succes. Lars Veldwijk stuitte nog op doelman Cor Varkevisser, waarna schicht Garry Mendes Rodrigues de bal tegen het garen tikte. Veldwijk had in het vervolg van de eerste helft nog een grote kans moeten verzilveren, maar toonde zich dit duel niet doortastend. In de dekking gaf FC Dordrecht nogal eens wat ruimte weg, zonder dat het tegen het weliswaar dreigende maar niet accurate Telstar tot schade leidde.

Een valse start van Roderick Gielisse, die hands in het strafschopgebied maakte zonder dat er aanleiding voor was, deed FC Dordrecht na de pauze meteen pijn. Rhys Murphy zette de buitenkans om. Waar Gielisse zichzelf vervolgens letterlijk en figuurlijk uit de wedstrijd speelde met zijn tweede gele kaart, stond uitgerekend Moussa Kalisse op. Kalisse, tot dan toe nog niet in het stuk voorgekomen, pikte eerst een afgeslagen voorzet om vervolgens te scoren en leidde kort daarop met een fraaie actie de derde Dordtse treffer van Jeffrey Rijsdijk in. Als Garry Mendes Rodrigues daarna zelfzuchtiger was geweest en had gekozen voor een schotpoging in plaats van een aflegger was de teller zelfs naar 4-1 doorgeschoten.

Met Danny Post als breker op het middenveld voor captain Rogier Molhoek hield FC Dordrecht Telstar ver weg van de goal. Omdat Frank Korpershoek Warner Hahn van grote afstand doelpuntte, werden het toch nog hete slotminuten. FC Dordrecht hield ondanks een numerieke minderheid toch simpel stand.

Opstellingen:
FC Dordrecht: Hahn; Gielisse, Lima, Amevor, Samoender; Rijsdijk, Alisic, Molhoek (66. Post); Kalisse (60. Fortes), Veldwijk (90. Mayele), Mendes Rodrigues.
Telstar: Varkevisser; Correia, Rijnink, Promes, Salasiwa; Van Essen (63. Cijntje), Korpershoek, Isoufi; Hoefdraad, Murphy (73. Sheotahul), Resida (84. Grootfaam).

Bijzonderheden: Arbiter Jeroen Abbink gaf tweemaal geel (dus rood) aan thuisspeler Roderick Gielisse en geel aan diens ploeggenoten Adnan Alisic, Josimar Lima en Jeffry Fortes en Donny Rijnink van Telstar.Moussa Kalisse overwint opstartproblemen na de rust

Tekst: Arco Bomgaars / AD

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.