Stadioncollecte tijdens FC Dordrecht – Jong PSV

Collecteren voor de sporters met een handicap. Omdat niemand buitenspel mag staan

Met dank aan FC Dordrecht, mag op vrijdag 8 april aanstaande voorafgaand aan de wedstrijd FC Dordrecht tegen Jong PSV, door collectanten van Sportclub Redo uit Dordrecht in het stadion gecollecteerd worden. Van de opbrengsten van deze stadioncollecte mogen zij 25% behouden voor de doorontwikkeling van de gehandicaptensport binnen hun vereniging. En na het collecteren hoeven zij niet direct huiswaarts te keren want als gast van FC Dordrecht zijn zij uitgenodigd om aansluitend deze wedstrijd bij te wonen.

Deze stadioncollecte loopt vooruit op de landelijke collecteweek die van 10 t/m 16 april gehouden zal worden. In deze week gaan duizenden collectanten, – vrijwilligers en leden van verenigingen – collecteren.

Dit doen zij met het doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor de gehandicaptensport.
In Nederland zijn er 1.7 miljoen mensen met een handicap die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning nodig hebben. Sporten is voor hen helaas nog niet vanzelfsprekend.Vaak zijn er aanpassingen nodig. Aan bijvoorbeeld het sport,- en spelmateriaal of de sportaccommodatie. Daarnaast is er vaak extra begeleiding en speciaal vervoer nodig. Dat kost geld. Veel geld.Daarom organiseert Fonds Gehandicaptensport ook dit jaar weer een landelijke collecte.

Fonds Gehandicaptensport richt zich uitsluitend op sport en is er voor alle sporters met een lichamelijke, zintuiglijke en/of verstandelijke handicap, zowel op breedte- als op topsportniveau. Het Fonds zet zich in om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken, het sportaanbod te vergroten en te verbeteren en meer aandacht te vragen voor de gehandicaptensport.

Geef tijdens de stadioncollecte en/of op een ander moment aan de collectant. Sta zo met al die duizenden vrijwilligers als één team achter de sporters met een handicap.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.