Spelregels voor onze supporters

We mogen weer! Met de start van de competitie eind deze maand staan we aan de vooravond van een nu al bijzonder seizoen. Uitdagingen te over, maar bovenal een seizoen waar we heel erg naar uitkijken. We zijn dan ook blij dat niet alleen de competitie straks weer gaat beginnen, maar we ook onze trouwe supporters weer gedeeltelijk mogen ontvangen.

In de afgelopen periode hebben we in samenspraak met onze supporters, SLO maar ook externe partijen, zoals de veiligheidsregio, gemeente, GGD, politie en brandweer over de diverse maatregelen, regelgevingen en verordeningen hard gewerkt om te komen tot nieuwe ideeën, plannen, concepten en oplossingen om dit mogelijk te maken.

De veiligheid en gezondheid van onze supporters, sponsoren en hun relaties, onze medewerkers en alle andere partners van FC Dordrecht staat op één. Ons streven is om zoveel mogelijk toeschouwers toe te laten tijdens de duels. De komende periode zal hierbij in het teken staan van constante evaluatie en het inspelen op de laatste ontwikkelingen en richtlijnen vanuit het RIVM. Op basis van ons huidige protocol zullen we op de volgende manier(en) beperkt publiek toelaten in het Riwal Hoogwerkers Stadion:

• De afstand tussen elke zitplaats voor een volwassene moet anderhalve meter zijn. Hierdoor kunnen wij niet garanderen dat kaarthouders op de plek zitten waar ze meestal zitten.

• Voor de volgende personen gelden afwijkende regels:
– Personen uit hetzelfde huishouden mogen naast elkaar zitten
– Kinderen onder de 12 jaar hoeven onderling geen anderhalve meter afstand te houden en ook niet ten opzichte van volwassenen.
– Jongeren tussen 12 en 18 jaar hoeven onderling geen anderhalve meter afstand te houden maar dienen wel anderhalve meter afstand te houden ten opzichte van volwassenen.

• Bezoekers moeten verplicht plaatsnemen op een vooraf aangewezen (en QR code aanwezige) stoel. Staan is niet toegestaan.

• Zingen en uitbundig juichen zijn niet toegestaan.

• De cateringverkooppunten in ons stadion zijn voorlopig met beperkingen geopend en conform de horeca regelgeving. De verkoop van food & drinks verloopt via in-seat ordering, waarbij via een QR-code en uw telefoon besteld kan worden. De bestelling wordt bij jouw stoel afgeleverd. Betaling verloopt via IDEAL. Beperkt Contant of per pin betalen is alleen mogelijk bij de verkooppunten maar wordt niet aangemoedigd.

• Voorafgaand aan alle thuiswedstrijden wordt er een gezondheidscheck gedaan en moet iedere bezoeker zich registreren. Dat laatste gebeurt voor de supporters en onze zakelijke partners via ons ticketsysteem.

• Elk ticket wordt op naam uitgegeven om, indien nodig, een gedegen bron- en contactonderzoek uit te kunnen voeren.

Uiteraard alles op basis van de huidige RIVM, wet en regelgeving en binnen de kaders van AVG.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.