Speelbal van Feyenoord

De première voor eigen publiek draai-de voor FC Dordrecht op een pijnlijk demasqué uit. Feyenoord liet de naarstig naar vastigheden en balans zoekende formatie van Theo Bos in de eerste helft van het kastje naar de muur lopen. Omdat de tweede rondgang emotieloos verliep, kwamen de Dordtenaren er nog genadig van af: 0-4.

Het enige Dordtse applaus dat aan de Krommedijk klonk, was voor aanvang voor Bart van Muyen, recordhouder met de meeste duels voor FC Dordrecht en tegenwoordig spelend voor FC Oss. De verdediger werd uitgeluid door vice-voorzitter Theo Singerling, die de honneurs voor preses Ad Heijsman waarnam.

Het was eigenlijk het enige klaterende open doekje dat FC Dordrecht ontving tijdens een avond van machteloosheid aan de Krommedijk. Een avond, die een tijdelijke onderbreking kende: na dertien minuten liet arbiter Lindhout de ploegen inrukken, omdat achter het doel van Stef Doedée een paar fikse rook- en vuurwerkbommen op het veld gegooid werden.

Bij terugkomst was Feyenoord superieur tegen FC Dordrecht, dat in een samenstelling speelde die veel weg had van een 4-5-1-formatie. Met Cecilio Lopes als diepste spits en de onwennige Renaldo Jongebloet in de rug van de aanvalsleider. Shayron Curiel en Jeffrey Rijsdijk speelden hangend aan de zijkant, Danny Post en Serhat Köksal vormden de resterende bouwstenen van het middenveld waar het nadrukkelijk aan samenhang ontbrak.

Bij Feyenoord spelen de (organisatorische) problemen zich buiten de lijnen af . Bij FC Dordrecht liggen ze nadrukkelijk op het veld bleek gisteravond eens te meer. In de oefenduels tegen AGOVV en Katwijk kwamen de kwetsbaarheden al aan de oppervlakte, Feyenoord legde ze zelfs genadeloos bloot. Rechtsback Roderick Gielisse was keer op keer kansloos als Sekou Cissé de turbo aanzette. Bij de tweede Rotterdamse treffer liet Nick Coster zich eenvoudig aftroeven door de opgekomen rechtsback Kelvin Leerdam. Het ontbrak te vaak aan agressie in de duels, waardoor Feyenoord kon dartelen naar een 4-0 voorsprong.

Na de pauze bracht Leon Vlemmings meteen zeven verse krachten binnen de lijnen en haalde daarmee ook de angel uit het spel van Feyenoord, dat gisteren 103 jaar oud werd. FC Dordrecht beet meer van zich af, waarbij Roderick Gielisse – na rust omgeturnd tot middenvelder- en Giorgio Achterberg Erwin Mulder nog op de proef stelde en Achterberg. In de score kwam geen verandering.

Opstelling FC Dordrecht: Doedée; Gielisse, Versluis, Amevor, Coster; Rijsdijk (73. Van Pijkeren), Köksal (54. Patijn), Post (46. Lima), Curiel (46. Achterberg); Jongebloet (54. Vlasblom), Lopes.

Feyenoord: Mulder; Leerdam, De Vrij, Vlaar, Nelom; El Ahmadi, Fer, Clasie; Biseswar, Fernandez, Cissé. Na de pauze vielen Martins Indi, Cabral, Ramsteijn, Mokotjo, Van Haaren, Schaken, Auassar en Isoufi in.

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.