Spectaculaire transfer voor FC Dordrecht

FC Dordrecht heeft zich versterkt met Celton Biai. De 23-jarige doelman komt over van het Portugese Vitória Guimarães en geldt als één van de grootste keeperstalenten van het land.  Biai tekent een verbintenis van in totaal 2,5 jaar met de optie voor nog een aansluitend seizoen. De keeper heeft meerdere wedstrijden in de hoogste divisie van Portugal gespeeld.

De Portugees, die ook uit kan komen voor Guinee-Bissau, heeft de jeugdopleiding van Benfica doorlopen en maakte in 2020 de overstap naar de jeugd van Vitória Guimarães waar hij tot tien officiële wedstrijden in het eerste elftal is gekomen. Hierbij wist hij twee keer het doel schoon te houden.

Celton Biai doorliep alle nationale selecties en speelde met zowel het Onder-19 als Onder-21 elftal voor het Europees kampioenschap. Bij de Portugese hoofdmacht – mét Cristiano – zat Biai bij de laatste twee kwalificatiewedstrijden op de bank.

De goedlachse Biai kijkt uit naar zijn tijd bij FC Dordrecht: ‘’Ik ben heel blij om hier te zijn en kan niet wachten om de club te helpen. Voor mij is het een mooi avontuur omdat ik in nu een nieuwe stap in mijn carrière kan maken.’’

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.