Spanning en sensatie tegen Almere

De thuiswedstrijd tegen Almere City kende een zinderende apotheose. Na twee rode kaarten sleepten de negen overgebleven Schapekoppen vol overgave de minimale 2-1 marge in zes (!) minuten extra tijd over de meet. De derde opeenvolgende overwinning bracht FC Dordrecht bijna ongenaakbaar aan de kop van de Jupiler League.

De jarige Harry van den Ham had twee aanpassingen in zijn basiself moeten maken. Door de afwezigheid van Peersman (geschorst) en Carrasco (geblesseerd) mochten Everon Pisas (op linksback) en Giovanni Korte (rechts voorin) voor het eerst in de basis starten. De mutaties hadden geen gevolgen voor spelopvatting en uitvoering. Binnen het kwartier kopte Erixon Danso een fraaie voorzet van de opgekomen Pisas in het doel: 1-0.

Oranje-international Warner Hahn hield zijn ploeg met een knappe reflex amper twee minuten later op de been.

Op het halve uur verdubbelde Giovanni Korte de marge. De ADO-huurling wrong zich voor zijn verdediger en bekroonde het fraaie steekpassje van Yoëll van Nieff tot het tweede doelpunt: 2-0.

Bij rust had de thuisploeg in feite al een riante score kunnen bereiken, maar de paal stond tot twee maal toe een nieuwe treffer in de weg.

Daar waar het thuisfront stiekem hoopte op de score dan maar na de thee te zien oplopen, kantelde de wedstrijd al binnen een paar minuten na de hervatting. Aanvoeder Josimar Lima klapte vlak bij de middenlijn dwars door zijn enkel en moest per brancard het veld verlaten. Het gemis van Lima gaf de gasten ineens de gelegenheid het initiatief naar zich toe te trekken. De jonge Dordtse ploeg wilde echter van geen wijken weten en streed met inzet en bravoure voor de zege.

Verder dan een treffer van Mike Brusse kwamen de gasten uit Almere dan ook niet terwijl FC Dordrecht in de razendsnelle tegenaanvallen telkens ook weer gevaarlijk wist te worden.

Het duel won aan levendigheid, zeker nadat Jeffry Fortes een kwartier voor tijd met rood naar de kleedkamer moest vertrekken. De passie van de overgebleven spelers werkte aanstekelijk op de tribunes en in de neergutsende regen steeg de spanning met de minuut. Zeker toen ook de ingevallen Obi Onyeike bij het verstrijken van de officiële speeltijd met een rode kaart moest vertrekken en scheidsrechter Otto zes minuten extra speeltijd bijtelde.

Het zinderde op de Krommedijk. Elke redding van Warner Hahn werd met gejuich ontvangen, elke bal die vanuit de verdediging naar voren werd geschoten, oogste bijval. De supporters stonden op de banken, de negen Dordtenaren op het veld streden onverzettelijk voor de overwinning. De inzet werd uiteindelijk beloond met het bevrijdende laatste fluitsignaal. Met de hakken over de sloot behaalde FC Dordrecht de toch verdiende zege.

Scoreverloop: 1-0 Danso (13), 2-0 Korte (32), 2-1 Busse (60).

Opstelling FC Dordrecht: Hahn; Fortes, Lima (74. Onyeike), Wormgoor, Pisas; Van Nieff, Luckermans, Alisic (41. Vet); Korte (80. Mayele), Gladon, Danso.

Bijzonderheden: Rode kaarten voor Fortes (74) en Onyeike (90) en een gele kaart voor Hahn (90).

Foto: Erwin Spek | Bekijk de complete Fotorapportage van Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.