Snijders is ultieme professional

Genaro Snijders is er ook nog. Dat mag iedereen weten. Want hij was het die FC Dordrecht vrijdag zekerheid verschafte tegen Jong FC Twente (3-1). Mopperen deed de aanvaller niet als hij niet speelde. Daar is hij teveel professional voor. In de basis staan, is wel lekkerder.

Zijn laatste speelminuten. Snijders graaft eens diep. Hoe zat het ook alweer. Fortuna-thuis, FC Eindhoven-uit? Nee, die waren het niet. “FC Emmen!”, komt hij met de tegenstander op de proppen. “We wonnen met 1-6 en ik speelde wel aardig.” Die wedstrijd is zeven weken geleden. Sindsdien moest de aanvaller het doen met een reserveplaats of plekje op de bank. Tot vrijdag. 

Met nog een kleine twintig minuten te gaan kreeg Snijders zijn kans. Vlak voor tijd deed hij waar hij al zo lang op aasde: scoren. Hoog was de voorzet, snel was zijn sprint. De verdediger stond onder druk, de aanvaller profiteerde. Dag keeper, doelpunt. Wedstrijd beslist. “Ik ben blij dat ik een groot aandeel heb gehad in de overwinning”, vertelt Snijders enthousiast. “Ik wilde aan de supporters en de trainer laten zien dat ik er ook nog ben.”

Want de vleugelspeler kan, zo legt hij uit, van toegevoegde waarde zijn. “Met mijn snelheid en acties kan ik een wedstrijd beslissen. Bovendien heb ik de nodige ervaring in de Eredivisie, wat de meeste spelers hier niet hebben. Die kan nu de prijzen worden verdeeld van pas komen.”

Snijders kwam pas in november bij de groep van FC Dordrecht. Hij begrijpt het daarom als andere spelers krediet op hebben gebouwd bij de trainer vanwege hun goede spel in de eerste seizoenshelft. “We hebben nu dé kans om kampioen te worden. Ik wil en kan in groepsverband denken en zal mezelf als professional wegcijferen voor het team”, geeft hij aan. “Ook als dat betekent dat ik in moet vallen. Maar ik ben er nu klaar voor om te spelen. Ik hoop dat ik de trainer heb kunnen overtuigen van mijn meerwaarde. Geef me een kans en de ballen gaan erin.”

Tekst: Maarten de Jong
Foto: Erwin Spek 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.