Snijders even terug bij oude club Willem II

Willem II en FC Dordrecht maken zich vanavond op voor een voorlopig hoogtepunt in de titelrace van de Jupiler League. Eén man in de Dordtse selectie beseft maar al te goed wat er leeft in Tilburg:  voormalig Willem II’er Genaro Snijders. Hij blikt samen, met de in Hank woonachtige speler in Tilburgse dienst Ricardo Ippel, vooruit.

Genaro Snijders (24) vocht vorig seizoen met Willem II tevergeefs tegen degradatie uit de eredivisie. ,,Ook toen was de druk wekelijks hoog, omdat er gewonnen moest worden. Die druk voelt Willem II weer, omdat de club in de eredivisie moet spelen. Alles is top geregeld, de faciliteiten zijn geweldig. Na de degradatie wilde ik echter niet blijven, omdat ik niet in de Jupiler League wilde spelen. Daarna is het niet zo gelopen zoals ik gehoopt had en ben ik uiteindelijk in Dordrecht beland.”

Met die club vormt hij nu de luis in de pels van Willem II en van zijn voormalige trainer Jurgen Streppel. ,,Streppel komt soms agressief over, maar dat is zijn beleving. Wel is hij iemand die veel, misschien wel te veel naar zijn hand wil zetten. Hij kiest ook voor zekerheid in de speelstijl, met zo min mogelijk risico’s en met Andrade als uitschieter.”

Snijders, die deze week werd geplaagd door een onwillige hamstring, weet in welke sfeer FC Dordrecht vandaag beland. ,,Het is uitverkocht, dat zegt genoeg. Willem II heeft een fantastisch publiek, dat wil dat de spelers zich allemaal voor honderd procent inzetten. Maar bij een tegenslag of achterstand kan de sfeer zomaar omslaan. Wij moeten dan ook zorgen dat we de eerste tik uitdelen. Voor mij is het bij FC Dordrecht nog niet geworden wat ik op voorhand gehoopt had, maar dat heeft alles te maken met de concurrentie op mijn positie. Ik hoop van waarde te zijn tegen Willem II, stiekem de winnende maken in de laatste minuten.”

Ricardo Ippel speelde dit seizoen vrijwel alles bij Willem II. De 23-jarige inwoner van Hank mist door een schorsing echter de topper tegen FC Dordrecht. ,,Niet slim van mij, want ik kreeg de gele kaart zondag in de wedstrijd tegen Jong Ajax bij een 4-1 voorsprong. Balen, want ik had vandaag in een uitverkocht Willem II-stadion tegen FC Dordrecht dolgraag gespeeld. Tegenwoordig heb ik wel iets met Dordt omdat de vriend van mijn zusje Dordtenaar is.” Ippel vervolgt: ,,Als je dit seizoen goed beschouwt, maakt FC Dordrecht misschien wel de meeste aanspraak op de titel. Wij moeten vrijdag echter echt winnen omdat Willem II nog een lastig programma heeft. Dordrecht heeft een gemakkelijker programma.”

De voetbaltoekomst is voor Ricaro Ippel – vanaf zijn achtste jaar al bij Willem II – onzeker. Net voor 1 april viel bij hem, ondanks eerdere toezeggingen dat hij kon blijven, een ontslagbrief van Willem II op de mat. ,,Het is nu afwachten wat er gebeurt. Ik ben transfervrij en als Willem II terugkeert naar de eredivisie, zie ik daar wel weer kansen. Anders moet ik elders rond gaan kijken.”

Tekst: Arco Bomgaars en Wouter Pluijmert voor AD/ De Dordtenaar

Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.