Snelle overwinning in Utrecht

Volgens topsportcriteria zal de 0-1 overwinning van FC Dordrecht maandagavond bij Jong FC Utrecht ‘zakelijk’ genoemd kunnen worden. ‘Efficiënt’ kan eveneens als toepasselijke omschrijving genoteerd worden. Daarmee is het verhaal van de wedstrijd gelijk ongeveer wel verteld ook. De ploeg van Santoni rende in de derde minuut één keer naar voren, schoot via Balde raak, en parkeerde zichzelf daarna voor het resterende deel.

Alleen waren dat zevenentachtig minuten. Zonder noemenswaardige inspanning hield Dordt de thuisclub bij het eigen doel vandaan, maar omdat het zelf ook niet meer in de buurt van de keeper van Utrecht kwam, was de wedstrijd even grijs als de tenues waarin het speelde.

Voor nieuwkomer Sahverdi Cetin was meteen een plek op het middenveld ingeruimd. Het was uiteraard nog zoeken voor de Duits/Turkse debutant die zich – net als al zijn ploeggenoten – met defensieve taken mocht/moest bezighouden.

Achteraf taalde verder niemand over het gebrek aan vermaak. Het gaat om de punten en die konden worden bijgeschreven. De stap naar het linker rijtje bedraagt nog altijd niet meer dan de buit van één zege waardoor Dordrecht volop perspectieven behoudt.

Op zoek naar meer pluspunten na een avondje doorzitten op een koude tribune vermeldt het vakjargon op nummer één: “We hebben niets weggegeven”, waarvan de waarde tegen de nummer laatst van de ranglijst echter ook maar betrekkelijk is. Minpunt daarentegen was het uitvallen van Jaymillio Pinas nog binnen het halve uur. De onfortuinlijke aanvaller blijft achtervolgd worden door blessures en moest dit keer met een lieskwetsuur vroegtijdig afhaken. Het is afwachten hoe lang dat zal gaan duren.

Zaterdag wacht FC Dordrecht in eigen huis de volgende opgave waarin de punten als primaire doelstelling zullen gelden om het begin van de derde periode succesvol te vervolgen. Tegen Telstar lijken daarvoor ook zeker de mogelijkheden te zijn, maar de club van de vertrekkende legende Pieter de Waard draait in de middenmoot wel een stabiel seizoen. Het zal er dus om gaan spannen, en dat is altijd leuk om naar te kijken.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; El Azzouzi, Van Huizen, Van der Avert; Reemst, Cetin, Miceli, Brito (64. Savastano); Balde (78. Tremour), Longo (77. Doesburg), Pinas (31. Camara)  

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.