Snel terug op de troon

FC Dordrecht heeft weer een neuslengte voorsprong te pakken in de titelrace met Willem II. De Dordtenaren, zes dagen geleden onttroond als leider, heroverden de koppositie met een fraaie 0-2 triomf bij nummer drie VVV-Venlo.

Na de forse domper van zes dagen eerder tegen FC Volendam, dat een 3-0 achterstand had uitgepoetst (3-3) en daardoor een sfeer van teleurstelling en onderlinge verwijten aan de Krommedijk had veroorzaakt, sloeg FC Dordrecht op de best denkbare wijze terug. Na een vermakelijke partij annexeerden de ‘schapenkoppen’ de eerste plek door het gehavende VVV in blessuretijd via een treffer van Giovanni Korte definitief uit te tellen.

Ondanks het enorme verval tegen FC Volendam had trainer Harry van den Ham vastgehouden aan bijna hetzelfde basiselftal. Alleen de geschorste Illias Haddad was vervangen door William Troost-Ekong.

FC Dordrecht was voor rust veelvuldig in balbezit en liet op die momenten de tegenstander vele meters maken, maar de gevaarlijkste kansen waren voor de Venlonaren die nogal wat basiskrachten (onder wie Otsu en De Kogel) misten. De Dordtse doelman Warner Hahn excelleerde in de openingsfase bij inzetten van Ozan Türk en Jules Reimerink. De gasten sloegen wel toe: William Troost-Ekong won een kopduel en lanceerde zo Paul Gladon, die sterk opstoomde en keeper Niki Mäenpää subtiel met buitenkant rechts passeerde voor zijn veertiende seizoenstreffer.

Door Limburgse besluitenloosheid in de afronding bleef FC Dordrecht kort voor rust (Joeri Schroijen kon na balverlies vrij doorstoten, maar kapte terug in plaats van af te drukken) en net na terugkeer uit de kleedkamer een tegentreffer bespaard. Prince Rajcomar stond, na verkeerd inspelen van Hahn en balverlies van de sterk acterende ex-VVV’er Funso Ojo, al voor een verlaten doel maar kon niet tot scoren komen.

Na een opstootje, waarbij assistent Gérard de Nooijer van FC Dordrecht werd weggezonden door arbiter Dennis Higler, leek VVV nog te gaan stormen en veerde de tot dan toe uitermate rustige VVV-aanhang alsnog op. FC Dordrecht verloor steeds vaker de duels tegen de thuisploeg, waar ex-Dordtenaar Danny Post het einde niet haalde. Paul Gladon moest op de lijn een kopbal van Pim Balkestein redden. Diezelfde Balkestein had eigenlijk al onder de douche moeten staan na een slechts met geel bestrafte aanslag op het middenveld. Zijn ploeggenoot Jeffrey Altheer ging er vlak voor tijd wel af na een tackle op het randje van de zestien op de doorgebroken Gladon. Higler wees daarbij eerst naar de stip, maar werd teruggefloten door zijn assistent. In overtal besliste Giovanni Korte, die zijn totaal ook op veertien treffers bracht, het duel en bezorgde FC Dordrecht opnieuw – en minimaal voor twee dagen – de koppositie.

Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Fleuren, Altheer, Schroyen; Post (76. Joppen), Türk, Kruijsen; Reimerink, Rajcomar, Gijzen.

Opstelling FC Dordrecht: Hahn; Fortes, Troost-Ekong, Steenvoorden, Peersman; Ojo, Loen (78. Gosens), Kousemaker (78. Vet); Meulens, Gladon, Danso (60. Korte).

Bijzonderheden: Arbiter Dennis Higler gaf rood aan VVV’er Jeffrey Altheer en geel aan Jules Reimerink, Prince Rajcomar, Pim Balkestein en Quin Kruijsen van VVV-Venlo en Rihairo Meulens en Matthew Steenvoorden van FC Dordrecht.

Tekst: Arco Bomgaars voor AD/ De Dordtenaar

Foto’s: Erwin Spek 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.