Slotstuk op thuisbasis

Het had vanwege de timing even wat weg van een 1 april-grap, maar het bericht bleek wel degelijk waarheidsgetrouw: FC Dordrecht-speler Rogier Molhoek besluit aan het einde van dit seizoen zijn profloopbaan en keert na de zomervakantie terug bij zijn oude voetballiefde SHO.

De tweede termijn van Rogier Molhoek aan de Krommedijk blijft tot één seizoen beperkt. De 31-jarige Oud-Beijerlander, die op 15-jarige leeftijd van SHO naar Dordrecht’90 overstapte, maakt na de zomervakantie de cirkel rond. Van FC Dordrecht keert hij terug bij de zaterdageersteklasser in zijn woonplaats.

,,Natuurlijk had ik me meer voorgesteld van mijn terugkeer bij FC Dordrecht, maar het is nu eenmaal zoals het is. Ik ben niet bedroefd, het is zo gelopen als het is,” blikt de Hoeksche Waarder terug op dit seizoen, dat grotendeels bepaald werd door blessureleed. De enkel, het gewricht dat Molhoek al eerder parten speelde in zijn sportieve loopbaan, zorgt ervoor dat zijn tijdvak in het betaalde voetbal ten einde loopt. ,,Als het beste van de wereld op enkelgebied je afraadt om nog door te gaan wie ben ik dan om dat advies in de wind te slaan,” verwijst Molhoek naar het dringende beroep van enkelspecialist Van Dijk om een (fikse) stap terug te doen.

Die suggestie heeft Molhoek ter harte genomen. ,,Afbouwen mag wel op een lager niveau. Wat is er dan mooier om dat te doen in mijn eigen woonplaats, bij de club waar ik tot mijn vijftiende gespeeld heb? Ik ga volgend seizoen beginnen aan de cursus oefenmeester 2 en 3. Dat is maar één dag in de week. Ik moet me nog oriënteren op wat ik daarnaast ga doen.”

Mijmeren over zijn profcarrière, die hem na Dordrecht’90 naar RKC Waalwijk, AZ, NAC Breda, Vitesse en VVV-Venlo voerde alvorens hij zijn rentree aan de Krommedijk vierde, doet Rogier Molhoek niet. ,,Misschien komt dat later wel, maar nu nog niet. Of ik het maximale eruit heb gehaald voor mezelf? Mijn carrière is zo gelopen als hij gelopen is. Ten opzichte van andere jongens heb ik het niet slecht gedaan en bij mooie clubs gespeeld.”

Zijn terugkeer voorbije zomer in Dordrecht draaide niet uit op een periode van grote genoegdoening. ,,In 2010 ben ik tijdens mijn periode bij Vitesse aan de enkel geopereerd. De pijn aan het gewricht bleef echter terugkeren. Als later blijkt dat pijnstillers niet gezond voor je zijn, dan heb ik een probleem want ik heb er veel geslikt. Soms gaat het goed, maar vandaag ging het niet. Toch wil ik proberen om het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten.”

Molhoek beleefde met zijn ploeggenoten een hectisch jaar, met trainerswisselingen en de dood van Theo Bos. ,,Ik heb veel meegemaakt, maar dit was in alle opzichten een bijzonder seizoen. Sommige jongens hebben in één jaar meer meegemaakt bij FC Dordrecht dan andere spelers in tien jaar hebben beleefd.” karakteriseert Rogier Molhoek, die hoopt dat FC Dordrecht zich alsnog voor de nacompetitie zal plaatsen.

Tekst: Arco Bomgaars
Foto’s: Tim Versnel

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.